Članci s tagom: zora

 • Festival 'Aktivno sudjelujem' u Čakovcu

  Festival 'Aktivno sudjelujem' u Čakovcu

  Udruga Zora je u subotu 30. rujna 2017. godine na Trgu Republike u Čakovcu od 10 do 15 sati održala Festival "Aktivno sudjelujem" . Festival, koji je održan u (...)

 • Pronađi družinu koja te potiče i inspirira

  Pronađi družinu koja te potiče i inspirira

  U sklopu projekta 'Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama' koji provode 5 udruga iz 5 različitih županija, gdje su ključni akteri i motivatori mladih žena: (...)

 • Aktivne kreatorice boljeg svijeta

  Aktivne kreatorice boljeg svijeta

  Kao novost na ovim prostorima, što se tiče prikupljanja sredstava za svoje akcije, predstavljena je kampanja Kreatori promjena na platformi za skupljanje (...)

 • Za veze bez nasilja!

  Za veze bez nasilja!

  Prevencija nasilja među mladima i rodna ravnopravnost teme su koje je aktualizirao nedavno uvedeni zdravstveni odgoj u školama . U jeku rasprava oko programa (...)

 • Osobe. Žene. Prijateljice.

  Osobe. Žene. Prijateljice.

  Prošlog tjedna završile su edukativne radionice u sklopu projekta "Osobe.Žene.Prijateljice." koji provodi udruga ZORA , a podržala je Švicarska Ambasada u (...)

 • Zora proslavila 8. godišnjicu uspješnog rada

  Zora proslavila 8. godišnjicu uspješnog rada

  Udruga Zora proslavila je 8 godišnjicu uspješnog rada! Trenutno u Zori radi 6 osoba i do sada je provedeno 16 projekata, od kojih je 6 financirano iz predpristupnih fondova Europske unije. U tih 8 godina kroz projektne aktivnosti udruga se bavila temama kao što su ljudska prava, ženska prava, nenasillje, seksualnost.

 • Završio projekt "365 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja"

  Završio projekt "365 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja"

  "U Međimurskoj županiji ne postoji dovoljan broj udruga/institucija/savjetovališta koji bi se ovim problemom sustavno bavili, stoga je važno da mladi unatoč svemu ne misle kako se nemaju kome obratiti ukoliko imaju problem. Potičemo sve da ne šute o nasilju, te da problem prijave nekoj od relevantnih institucija." poručuju iz udruge Zora na kraju svog projekta 365 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja.

 • Školovanjem do radnog mjesta

  Školovanjem do radnog mjesta

  Projekt "Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena" ušao je u novu fazu te se 31 Međimurka vratila u školske klupe. "Nakon završetka obrazovanja, a u kombinaciji s radionicama, kao i grupnim i individualnim savjetovanjem nadamo se da će ove žene naći svoje mjesto pod Međimurskim suncem te steći ekonomsku neovisnost koju zaslužuju." navodi se u priopćenje udruge Zora.

 • Ako nije fizičko, ne znači da nije nasilje

  Ako nije fizičko, ne znači da nije nasilje

  Ove godine i udruga Zora slavi Valentinovo, međutim na malo drugačiji način od ostalih. Posljednjih nekoliko dana Zora je započela s emitiranjem TV spota "Ako nije fizičko, ne znači da nije nasilje" na lokalnim televizijama diljem Hrvatske - Čakovečka televizija, Varaždinska televizija, Kanal RI, TV Šibenik i TV Plus. Time su se lokalne televizije uključile u borbu protiv rodno uvjetovanog nasilja na jedan od najboljih načina - educiranjem odnosno širenjem informacija.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM