U fokusu

prikazivanje žena koje su inače nedovoljno zastupljene u modnoj industriji

Aerie inkluzivnom promo kampanjom promiče tjelesnu pozitivnost

Aerie inkluzivnom promo kampanjom promiče tjelesnu pozitivnost

Aerie

Američka robna marka Aerie svojom je reklamnom kampanjom za novu kolekciju donjeg rublja još jednom naglasila potrebu za različitošću kao i stvaranjem pozitivne slike o ženama osobama s invaliditetom putem marketinga.

Modeli koji se na reklamnim fotografijama pojavljuju u donjem rublju iz kolekcije navedene marke redom su neretuširane žene s invaliditetom ili pak kakvim drugim medicinskim stanjem kojim se odvajaju od tradicionalne percepcije modela. Radi se o ženama u kolicima i na štakama, korisnicama medicinskih pomagala poput stoma vrećice, inzulinskih pumpica, ženama s Downovim sindromom, fibromialgijom, vitiligom te oboljelima od raka ili AIDS-a.

Prema riječima Jennifer Foyle, Aerie Global Brand predstavnice: “Kao robna marka, Aerie je lider u osnaživanju žena i slavi inkluzivnost te tjelesnu pozitivnost od još od pokretanja #AerieREAL 2014. godine. Naši najnoviji modeli grudnjaka dio su trajne predanosti našeg branda da pokaže prave, autentične i neustrašive žene, koje su u središtu svega što radimo.”

Fotografije su odlično prihvaćene na društvenim mrežama čiji su korisnici pohvalili brend za prikazivanje žena koje su inače nedovoljno zastupljene u modnoj industriji.

Reprezentacija je važna. Prikazivanje žena svih oblika, veličina, dobi, boja i tjelesnog stanja pomaže nam da sve osjećamo lijepo u vlastitoj koži.” U kontekstu kampanje izjavila je Dani Donovan, jedna od korisnica Twittera kojim uz nadasve pozitivne komentare posljednjih dana neprekidno kruže navedene fotografije.