U fokusu

Not Buying It

Aplikacijom protiv seksističkih reklama

Aplikacijom protiv seksističkih reklama

Feministička skupina lansirala je novu mobilnu aplikaciju kao pomoć u borbi protiv seksističkog oglašavanja. Aplikacija NotBuyingIt nastala je kao nadogradnja istoimene kampanje na Twitteru, koja je poticala korisnike/ice da tweetaju primjere seksističkih reklama i pozivaju na bojkot tih brendova, a nabaviti je možete ovdje.

Aplikaciju je stvorila feministička skupina The Representation Project, koja stoji iza filma iz 2011. godine “Miss Representation“, a u opisu u trgovini aplikacija stoji: “S aplikacijom #NotBuyingIt možeš stvoriti, uključiti se i osvojiti kampanje protiv seksizma u medijima”.

Aplikacija sadrži naslovnu stranicu nalik Twitteru koja omogućuje stavljanje i dijeljenje slika seksističkih reklama, kao i prostor za kampanje koji je fokusiran na pojedine brendove. U području “Pobjede” nalaze se brendovi koji su odgovorili na kampanju protiv seksističkih reklama. Posljednji je primjer Go Daddy, registar internetskih domena, koji je promijenio seksističke prikaze u svojim reklamama nakon uspješne kampanje.

S obzirom na brojne primjere iz našeg medijskog prostora, ova aplikacija bi mogla vrlo dobro poslužiti.