U fokusu

Beograd, 18.6.

BeFem letnje feminističke igre 2017.

BeFem letnje feminističke igre 2017.

BeFem feministički kulturni centar vas poziva na BeFem Letnje feminističke igre – dvanaestočasovni događaj posvećen feminizmu i pokretu za prava žena u Srbiji i postjugoslavenskom regionu. BeFem letnje feminističke igre će se održati u nedelju, 18. juna s početkom u 12h u Kulturnom centru Grad, Braće Krsmanovića 4, Beograd.

Olimpijske igre su u svoje redove prvi put uvrstile žene 1900. godine, četiri godine nakon održavanja prve moderne Olimpijade u Atini. Iako su se žene izborile za više od 40% u ukupnom broju takmičara na Letnjim olimpijskim igrama u Brazilu 2016, ulaganje u ženske igre je nedovoljno, a ženske pobede se ne slave glasno koliko zaslužuju. U cilju da se suprotstavi takvim praksama, BeFem organizuje letnje feminističke igre. 

Letnje feminističke igre su prostor za povezivanje različitih feminističkih praksi, ali i različitih identiteta poput rase, klase i seksualnosti uz svest o tome da su ženska iskustva različita i da ne postoji koncept globalne žene i globalne ženske politike.

Dobrodošle/i ste da nam se pridružite u diskusijama o položaju žena u sistemu zdravstvene zaštite, o političkom i ekološkom upravljanju za dostizanje rodne ravnopravnosti, o načinu na koji se žene tretiraju u represivnim društvenim institucijama, o komunikacijskim strategijama za borbu protiv rasizma, i o mnogim drugim temama važnim za razvoj društva zasnovan na principima rodne ravnopravnosti.

Pored toga, iz programa izdvajamo i:

  • Belly dance radionicu trbušnog plesa “Šta će mi revolucija ako ne mogu da plešem”

  • Panel diskusija “Pivo, pank i žene”

  • Antiratni muzički performans Jasmine Tešanović

  • Izložba zadruge NEpraktične žeNe

Program se održava u tri paralelna prostora u KC Gradu. Detaljan program Letnjih feminisitčkih igara pronađite na vebsajtu BeFem feminističkog kulturnog centra: www.befem.org

BeFem letnje feminističke igre organizuje BeFem feministički kulturni centar uz podršku fondacije Global Fund for Women, Ambasade SAD-a u Srbiji, WACC Communication for all i Rekonstrukcije ženski fond. Ulaz je slobodan!

Detaljne informacije i celoviti program sa satnicom možete naći klikom ovde, promo video BeFem Letnjih feminističkih igara na ovom linku.