U fokusu

Beogradski Pride zabranjen!

Srpsko Vijeće za nacionalnu sigurnost (Savet za nacionalnu bezbednost) kojeg vodi predsjednik Boris Tadić, zabranilo je održavanje beogradske Parade ponosa koja je bila zakazana za nedjelju, 2. listopada, javlja b92.net. Tadić i njegova sigurnosna ekipa ovu skandaloznu zabranu obrazložili su zaključkom da bi beogradski Gay Pride ugrozio nacionalnu sigurnost.

Beogradski Pride zabranjen!

Srpsko Vijeće za nacionalnu sigurnost (Savet za nacionalnu bezbednost,)kojeg vodi predsjednik Boris Tadić, zabranilo je održavanje beogradske Parade ponosa koja je bila zakazana za nedjelju, 2. listopada, javlja b92.net

Tadić i njegova sigurnosna ekipa ovu skandaloznu zabranu obrazložili su zaključkom da bi beogradski Gay Pride ugrozio nacionalnu sigurnost.

Povorka je trebala krenuti od parka Manjež, pored državnih institucija, pa sve do Studentskog kulturnog centra, a bilo je najavljeno oko 5 000 pripadnika policijskih snaga koji bi trebali osigurati da slavlje ljubavi i jednakosti protekne mirno.

Sudionicama i sudionicima Pridea trebali su se obratiti zastupnik europskog parlamenta Jelko Kacin, šef delegacije Europske komisije u Beogradu Vincent Degert, šef Misije OESS u Beogradu Dimitrios Kipreos, šefica ureda Vijeća Europe u Beogradu Antje Rotemund i organizatori skupa.