U fokusu

24. - 26. Kolovoz

Crowdfunding kampanja za feminističko okupljanje u Litvi!

Crowdfunding kampanja za feminističko okupljanje u Litvi!

Socialinis Centras Emma Facebook

Organizacija ‘The Emma Social Center’ u Kaunasu, u Litvi pokrenula je crowdfunding kampanju kojom se želi prikupiti novac za organizaciju feminističkog okupljanja u kolovozu. 

Okupljanje će se održati 24., 25. i 26. kolovoza te će se analizirati postojeći i istraživati novi načini otpora. Okupljanjem se žele okupiti feministi_kinje, aktivisti_kinje za ljudska prava i LGBT aktivisti_kinje iz Litve i susjednih zemalja kako bi se zajednički osvrnuli_e na dosadašnje akcije, kako bi uspostavili_e nove suradnje i pojačali vlastite kapacitete za buduće bitke. Ovakav tip okupljanja najčešće je ovakvim organizacijama financijski nedostupan pa se nastoje prikupiti sredstva kojima bi se pokrili troškovi putovanja osobama s manje mogućnosti, koje si ga ne mogu platiti. Očekuju se prijave osoba iz Rumunjske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Poljske, Turske, Ukrajine, Hrvatske i sl. 

Vaša potpora omogućit će osobama s manje mogućnosti sudjelovanje na ovom skupu i povezivanje mreže feministkinja_a diljem Europe kako bi buduće akcije i borbe bile kvalitetnije, veće i značajnije, te kako bi nadišli lokalne i internacionalne prepreke. Donirati možete ovdje

Više informacija o okupljanju nalazi se ovdje, a intervju s organizatorima_icama pročitajte ovdje