U fokusu

akcija pred rezidencijom

Feministkinje iz Sarajeva odgovorile kardinalu Puljiću

Feministkinje iz Sarajeva odgovorile kardinalu Puljiću

Kardinal i nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić upisan je na naš Stup srama zbog izjave kojom je, predvodeći misu povodom praznika Gospe Loretske u Arbanasima u Hrvatskoj, žene upozorio na opasnosti koje im donosi seks prije braka, a grupa feministkinja iz Sarajeva odlučila mu je danas odgovoriti. S obzirom na to da je on sebi dao za pravo da žene “poduči ponašanju” izjavivši da su žene koje isprobavaju seks prije braka štrace (prljave, stare krpe), one su na ulaz u rezidenciju kardinala Puljića zalijepile jedan od brojnih postera koji kruže internetom: Je suis štraca! 

Podsjetimo, kardinal Puljić je rekao da: “Mi danas slavimo posebnu ženu, Gospu Loretsku, majku nazaretskog doma, majku crkve, Mariju, najdostojanstveniju ženu u kojoj gledamo kako obnoviti dostojanstvo obiteljskog doma. Žene se ne bi trebale upuštati u tjelesna zadovoljstva prije braka, što je postalo učestalo u zadnje vrijeme kako bi isprobale koji će muž biti dobar. Pazite da tako ne bi postale štrace”.

“Grupa feministkinja smatra da je nedopustivo da jedan vrhovni poglavar koristi ovakav diskurs, koji je sramotan i degradirajući za žene, te oštro osuđuju ovu izjavu”, poručile su aktivistkinje.