U fokusu

HZZO podnosi prijavu protiv Sarnavke jer volontira dok se liječi od karcinoma

HZZO podnosi prijavu protiv Sarnavke jer volontira dok se liječi od karcinoma

Sanja Sarnavka iz feminističke organizacije Babe! koja se bori s karcinomom dojke na Vladinoj stranici na Facebooku požalila se da joj se na telefone Ministarstva zdravlja i HZZO-a nitko ne javlja te da HZZO čak podnosi prijavu protiv nje i njezine liječnice.

‘Zanima me kako se moze doci do Ministarstva zdravlja – ni na jedan broj nitko se ne javlja satima. HZZO-ov broj sam jedva pronašla, ali je stalno zauzeto. Imam karcinom i primam kemoterapiju. Na bolovanju sam od operacije. Sada mi je javila liječnica opće prakse da HZZO protiv mene, a valjda i nje, podnosi prijavu jer sam u intervjuu u Gloriji rekla da povremeno nešto odradim za svoju organizaciju – B.a.B.e. i Kuću ljudskih prava još više i to volonterski. Tražit ću psihijatrsijki pregled da mi objasne kako sam uopće do sada preživjela u ovoj državi. A bogme ću ići i do Strasbourga. Pa gdje to ima da te prozivaju zato što povremeno nešto napraviš, i to bez novčane nadoknade i to teško bolesna. Kritizirala sam sustav u intervjuu pa to sada valjda Imperija uzvraća udarac. Sramota i svinjarija, ali neće tek tako lako proći’, napisala je na Vladinoj Facebook stranici Sanja Sarnavka.

Iz Vlade su joj ubrzo odgovorili: ‘Sanja, poslali smo upit i u HZZO i u ministarstvo. Javimo se s povratnim informacijama. Hvala na strpljenju.’

Nekoliko minuta kasnije proslijedili su joj odgovor iz Ministarstva: ‘Sanja, iz Ministarstva zdravlja javljaju kako su povremeno moguća zagušenja zbog velikog broja poziva građana. Predlažu da javite Službi za opće, tehničke i informatičke poslove, na telefon 4607-667 ili na mobitel 099 2113-958, brojeve telefona koje ste zvali pa će oni provjeriti o čemu se radi. U redu?’


Prije desetak minuta Vlada RH je dodala još jedan odgovor:

“Gđo. Sanja i ostali, upravo je pristigla najava iz HZZO-a:

“Poštovani,

ravnatelj HZZO-a prim. dr. Siniša Varga će dati izjavu o kontrolama bolovanja koju HZZO redovito provodi.
Izjavu će ravnatelj dati u 16 sati, u prostorijama HZZO-a, u Margaretskoj 3 u Zagrebu, te će isto tako odgovarati na upite vezane uz medijske navode o gospođi Sanji Sarnavki.

S poštovanjem,

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje”