U fokusu

Prosvjed Radničke fronte u Zagrebu

Imate za kapitaliste, a nemate za radnike i radnice?

Imate za kapitaliste, a nemate za radnike i radnice?

Facebook: Radnička Fronta

Inicijativa Radnička fronta prosvjedom se u središtu Zagreba suprotstavila privatizaciji Imunološkog zavoda ocjenjujući da bi se njome uništilo tvrtku od javnog interesa, a za interes privatnoga kapitala, donosi Forum.tm.

“Imunološki zavod važan je za zdravlje cijele nacije, a posebno zbog proizvodnje cjepiva za djecu i odrasle u svrhu sprečavanja epidemija. Proizvodnju tako važnih pripravaka treba zadržati u državnome vlasništvu jer se privatnik neće rukovoditi kvalitetom i dostupnosti krvnih pripravaka i cjepiva širem sloju ljudi, već maksimizacijom profita”, upozorio je član Radničke Fronte Marko Milošević ispred zgrade Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Margaretskoj ulici, gdje se okupilo oko 80 aktivista Radničke fronte i protivnika privatizacije Imunološkog zavoda. 

Vladajuće elite prozvao je da imaju novca za slanje hrvatskih vojnika u, kako je rekao, “takozvane međunarodne misije kako bi se dodvorili međunarodnoj eliti” i imaju 120 milijuna kuna za poticaje Agrokoru, ali nemaju 100 milijuna kuna za spas Imunološkog zavoda. 

“Zdravlje svih nas je važnije od spašavanja prezaduženih tajkunskih firmi, plaćanja iz proračuna vojnih misija u dalekim zemljama, mobitela i luksuznih automobila vladajućih elita. Ne dopustimo im to”, poručio je naglasivši da zdravlje i život nisu roba koja se kupuje i prodaje. 

Više o prosvjedu pročitajte na Forum.tm.