U fokusu

Josipović podržao splitski Pride: U Hrvatskoj je visoka netolerancija prema različitima

HRVATSKI predsjednik Ivo Josipović danas je primio predstavnike Iskoraka, Lezbijske grupe Kontra i splitske udruge Domine. Predsjednik je upoznat s problemima u organizaciji prvog Gay Pridea u Splitu te sa diskriminacijom s kojom se istospolni parovi susreću u Hrvatskoj, iako ih se prema Europskoj konvenciji o ljudskim pravima smatra obiteljima.

Josipović podržao splitski Pride: U Hrvatskoj je visoka netolerancija prema različitima

Goran Mehkek / Cropix

HRVATSKI predsjednik Ivo Josipović danas je primio predstavnike Iskoraka, Lezbijske grupe Kontra i splitske udruge Domine.

Predsjednik je upoznat s problemima u organizaciji prvog Gay Pridea u Splitu te sa diskriminacijom s kojom se istospolni parovi susreću u Hrvatskoj, iako ih se prema Europskoj konvenciji o ljudskim pravima smatra obiteljima.

Josipović je ranije uputio pismo podrške organizatorima splitskog Pridea, a danas je ponovio da se protivi svakoj diskriminaciji pa tako i diskriminaciji na temelju seksualne orijentacije.

“Iako smo svjesni kako u našem društvu još uvijek postoji visok stupanj netolerancije prema drugom i različitom, zajednički moramo i dalje graditi društvo tolerancije prema drugačijem, posebno među mladim  generacijama”, kazao je Josipović, priopćeno je iz njegova Ureda.