U fokusu

'POTPORA MANJINI KOJOJ SU UGROŽENA LJUDSKA PRAVA'

Kandidatkinja za gradonačelnicu Splita sudjelovat će u Povorci ponosa

Kandidatkinja za gradonačelnicu Splita sudjelovat će u Povorci ponosa

Kandidatkinja za gradonačelnicu Splita, Marijana Puljak, izjavila je za Slobodnu Dalmaciju kako namjerava sudjelovati na ovogodišnjoj splitskoj Povorci ponosa.

“Hoću. U ovom trenutku važno je da kao gradonačelnica budem na Paradi ponosa i pokažem podršku ugroženim manjinama u našem društvu kao što bih pokazala podršku bilo kojoj manjini koja smatra da su joj ugrožena osnovna ljudska prava”, kazala je.

Puljak je na čelu nezavisne liste Za pametan grad, a posljednje je tri godine predsjednica gradskog kotara Žnjan, gdje je pokrenula izgradnju dječjeg igrališta, građevinske dozvole za novu školu, te oživjela društveni život u kvartu.

Diplomirala je elektrotehniku na FESB-u, radila kao programerka i voditeljica razvoja u splitskoj firmi SWING Informatika, a sada je voditeljica Odjela IT produkcije u Splitskoj banci.

Predavala je na Studiju računarstva, bila predsjednica Udruge bivših studenata/ica FESB-a, a od 2009. vodi tribine Znanstveni kafić popularizirajući znanost. Sudjelovala je i u organizaciji Festivala znanosti u Splitu.