U fokusu

Klerikalizacija ide dalje: HRT ponovno odgodio Dnevnik zbog prijenosa mise!

Klerikalizacija ide dalje: HRT ponovno odgodio Dnevnik zbog prijenosa mise!

Screenshot HRT/Index

U najnovijoj sramotnoj epizodi javnog servisa danas je Dnevnik zbog direktnog prijenosa Tjelovske mise s procesijom iz Gospića počeo u 12 sati i 17 minuta. 

{slika}

Kako piše Index, umjesto točno u podne, kako se emitira godinama, Dnevnik je danas krenuo kasnije, a upravo je ovaj katolički blagdan bio udarna vijest, unatoč činjenici da su glavna tema svih rasprava u javnosti danas mogući opoziv Tomislavaka Karamarka, previranja u Vladi i ostavka Borisa Jokića te zaustavljanje kurikularne reforme.

Na Twitteru se pojavila informacija kako je Dnevnik već jednom odgođen zbog direktnog prijenosa mise – i to 17.travnja ove godine.

Informaciju smo provjerile na stranicama HRT -a i u programu se pokazuje točnom. Naime, nakon emisije Biblija koja je počela u 10:58 i trajala do 10:59, misa iz Dubrave prenošena je direktno i to sve to 12:39, odgađajući tako podnevni Dnevnik HRT -a za 39 minuta. Tog je dana misa bila posvećena sv. Leopoldu Mandiću.

{slika}

Podsjećamo, upravo je  zbog Tijelova Hrvatski sabor proglasio neradni tjedan. Željko Dilber (HDZ) koji prema vlastitom priznanju uopće ne zna što se to na Tijelovo slavi, obrazložio je taj potez riječima:

“Nadoknadit ćemo to. Počinjemo s radom u idući ponedjeljak. Ne vidim ništa sporno u tome, apsurdno bi bilo raditi u srijedu, četvrtak ne raditi, pa ponovno raditi u petak, ovako ćemo početi u ponedjeljak i nadoknaditi”.

Najnoviji je to sramotan potez HRT -a, samo nekoliko dana nakon što su dali prostora ustašofilnom Luki Prceli u (još jednom) direktnom prijenosu mise o čemu smo više možete pročitati ovdje i nakon što su dali otvorenu podršku Hodu za život (bez prava na izbor).

Nova garnitura na HRT -u koja se, uglavnom, sastavlja iz parastrukovne udruge HNIP, svakoga dana malo odlučnije i snažnije prione na posao.