U fokusu

protivljenje politici Sjeverne lige

Milano: 200 000 građana/ki prosvjedovalo protiv rasizma

Milano: 200 000 građana/ki prosvjedovalo protiv rasizma

Twitter

Oko 200 000 građana/ki ove je subote u Milanu prosvjedovalo protiv rasizma i rasističkih politika desničarske, populističke vlade.

Prosvjed je potaknut dekretom izdanim u rujnu koji olakšava deportaciju migranata/ica i oduzimanje državljanstva uslijed počinjenja kaznenih djela te pokušajima Italije da zatvoriti svoje luke brodovima s migrantima/icama spašenim u Mediteranu.

Zamjenik premijera i čelnik Sjeverne lige Matteo Salvini izjavio je kako će ova nova vladina imigracijska politika “učiniti Italiju sigurnijom”.

Upravo u Lombardiji, regiji u kojoj se nalazi Milano, krajnje desno orijentirana Sjeverna liga uživa veliku podršku.

No, sudionici/e prosvjeda protive se politici Sjeverne lige i smatraju da vlada promiče strah i mržnju kako bi širila daljnje podjele.

“Prihvaćanje drugih je jedna jako lijepa gesta, a raznolikost nas može samo obogatiti.” navela je jedna od prosvjednica.

“Želimo da Italija promijeni svoju politiku. Ljude i njihove teškoće potrebno je staviti na prvo mjesto.” Izjavio je također jedan od prosvjednika za talijanski Rai TV.

Prosvjednici/e su marširali/e upravo pod sloganom People First, a marš je završen na trgu Duomo gdje je uslijedio i koncert.