U fokusu

Križarski pohod Željke Markić

‘Odrastanje sa samohranim roditeljem neprirodno je okruženje’

‘Odrastanje sa samohranim roditeljem neprirodno je okruženje’

Gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV, predstavnica inicijative U ime obitelji Željka Markić izjavila je kako bi radije djecu stavila u Dom za nezbrinutu nego ih dala na posvajanje istospolnoj obitelji.

“Ja bih sigurno djecu radije ostavila u dobro organizirani dom koji vode ljudi ispunjeni ljubavi i koji nastoje nadoknaditi im obitelj do onog trenutka kada će ih se dati muškarcu i ženi koji ih žele posvojiti, nego ih dala homoseksualnom paru”, kazala je Markić ispred inicijative kojoj je cilj u Ustav upisati da je brak zajednica isključivo žene i muškarca.

Voditeljica ju je nakon toga upitala što misli kako je sada djetetu koje je gleda iz nekog doma i nema nikoga te želi imati obitelj, pa makar i onu istospolnu.

“Svijet je postavljen tako da smo mi odrasli odgovorni za djecu. Ja sam spremna preuzeti takvu odgovornost, ako me to pitate”, dodala je Markić odgovarajući na pitanje odakle joj pravo govoriti u ime sve one nezbrinute djece u domovima.

Markić je kroz cijelu emisiju Veto Jabuke TV provlačila tezu da odredbom kojom bi se definirao brak kao zajednica muškarca i žene u Ustavu samo pokušavaju zaštiti građane Republike Hrvatske.

Istaknula je kako Vlada pokušava provesti preodgoj društva i to putem obrazovnog sustava.

Nakon njenog današnjeg medijskog istupa čini se kako su u pravu oni koji smatraju da se Željka Markić i njene pristaše neće zaustaviti samo na gejevima i lezbijkama. Naime, ona je naglasila kako odgajanje djeteta od strane samohranog roditelja također nije prirodno okruženje, što ide u prilog onoj tezi da je fašizacija društva tek počela te da se možemo samo pitati tko je idući na listi za ‘odstrel’ – Romkinje, Srbi, obitelji bez djece ili žene koje su izvršile abortus.

“Ne treba zaboraviti da svi/e mi pripadamo nekoj od manjina – zato se trebamo solidarno i borbeno uključiti u izgradnju boljeg, tolerantnijeg i otvorenijeg društva. Jedan svijet – jedna borba”,  kazale su nam jučer AUT-ovke.

Zato, iziđite 1. prosinca i zaukružite ‘protiv’ za dobrobit cijelog društva.