U fokusu

ispred sabora

Održana prosvjedna akcija Kol’ko para, tol’ko reformi!

Održana prosvjedna akcija Kol’ko para, tol’ko reformi!

GOOD inicijativa

Priopćenje GOOD inicijative prenosimo u cijelosti. 

Zabrinuti za budućnost kurikularne reforme, aktivisti/kinje različitih organizacija iz GOOD inicijative za sustavno i kvalitetno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja okupili su se jutros ispred Sabora tražeći od zastupnika i prisutnih članova Vlade da podrže Kurikularnu reformu i provedbu Strategije znanosti, obrazovanja i tehnologije bez odgađanja te da osiguraju potrebna financijska sredstva za provedbu. Uz pismo za saborske zastupnike, aktivisti su imali i transparente: Bacate li uloženi trud i novac? Umjesto gušenja, smrtonosna injekcija! Kol`ko para, tol`ko reformi! Treba osigurati sredstva za podršku učiteljima!

“Brine nas rasprava o odgađanju kurikularne reforme koja se događala i jučer na sjednici saborskog odbora za obrazovanje te činjenica da u proračunu nisu osigurana potrebna financijska sredstva niti se planiraju povući sredstva iz EU fondova. Čuli smo da se raspravlja o potrebi unapređenja kurikuluma i smatramo da je to svakako potrebno, ali da se to može učiniti kroz stručnu i javnu raspravu, te će se i kroz eksperimentalnu provedbu čuti mišljenje učitelja i učenika te moći dodatno unaprijediti kurikulumi. Važno je da se reforma započne provoditi prema planu kako učitelji i učenici ne bi izgubili povjerenje u proces u kojem su sami sudjelovali” izjavila je Martina Horvat iz GOOD inicijative.

“Naravno da postoji potreba za unapređenjem kurikuluma, i mi se zalažemo za promjenu u smislu kvalitetnog uvođenja građanskog odgoja i obrazovanja kao zasebnog predmeta, ali za unapređenja je predviđena stručna i javna rasprava te eksperimentalna provedba. Važno je krenuti s reformom te osigurati sredstva za edukaciju učitelja i nastavnika” izjavila je Emina Bužinkić iz GOOD inicijative.