U fokusu

Prve profesionalne gamerice u Hong Kongu

PandaCute: gamerice koje ruše stereotipe

PandaCute: gamerice koje ruše stereotipe

Video screenshot

Da video igrice nisu samo za dečke dokazuje kolektiv PandaCute. Radi se o djevojkama koje su formirale prvi ženski profesionalni gamerski tim u Hong Kongu. One svakodnevno treniraju igranje određenih video igrica kako bi srušile stereotipe i predrasude da video igrice nisu za žene. 

“Jako sam sretna da sam profesionalna gamerica i što sam u timu s ovim djevojkama. Ipak, još uvijek postoji mnogo ljudi koji misle da je igranje samo za dečke. Upravo zato imamo obavezu pokazati ljudima da i djevojke mogu biti profesionalne gamerice“, rekla je jedna članica tima. 

Nakon što su osvojile brojne trofeje, djevojke su polako izgradile reputaciju i potpisale trogodišnji ugovor kojim su službeno postale ‘full-time e-sportašice’. Djevojke imaju između 18 i 20 godina te bore na različitim online turnirima. Treniraju desetak sati u danu, pet radnih dana, a inspiraciju za ime dobile su iz igrice “League of Legends”.

Krug fanova kolektiva raste iz dana u dan. Zasad ne postoji žena koja je zvijezda u svijetu gamera i gamerica, ali se PandaCute nada da će se to uskoro promijeniti. 

Više o kolektivu možete pogledati na videu koji je objavio Aj+.