U fokusu

sos telefon

Performans u Zaboku: Sva lica nasilja prema ženama

Performans u Zaboku:  Sva lica nasilja prema ženama

Facebook/SOS telefon

SOS telefon i savjetovalište za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije jutros u 11 sati organizirao je performans u Zaboku pod nazivom “Sva lica nasilja prema ženama”

“Nasilje prema ženama pojavljuje se u različitim oblicima, no onaj koji je najlakše dokaziv pa time i najprepoznatljivi je svakako fizičko nasilje. U svom dosadašnjem petogodišnjem radu, članice tima SOS telefona i savjetovališta za žene žrtve nasilja zamijetile su da žene žrtve nasilja često ne prepoznaju druge oblike nasilja i njihove posljedice. U cilju edukacije i prezentacije drugačijih, teže prepoznatljivih vrsta nasilja SOS telefon i savjetovalište za žene žrtve nasilja odlučio je organizirati performans!”, kažu organizatorice. 

{slika}

Akciju je podržala Maja Vukina Bogović, magistra umjetnosti i bibliotekarstva, koja je u svom novootvorenom kreativnom centru “CityArtStudio” u Zaboku sudionicama šminkala dokaze različitih oblika nasilja (vidljivih i onih manje vidljivih), koje su sudionice kasnije prikazale tijekom performansa.