U fokusu

Nužna je ravnopravna podjela rada u domaćinstvu

Pokrenuta kampanja #HeForSheAtHome

Pokrenuta kampanja #HeForSheAtHome

HeForShe Facebook

Kao posljedica globalne pandemije koronavirusa, nejednakost među spolovima vezana za kućanske poslove, čišćenje, brigu o djeci, bolesnima i starijima je postala sve jasnija. 

Žene čine 70% radne snage u zdravstvenom sektoru i sektoru socijalne zaštite te obavljaju tri puta više neplaćenog skrbnog rada u kući od muškaraca. Kao što smo već pisale, one se nalaze na ‘prvim linijama’ borbe protiv ove pandemije. UN-ova kampanja, #HeForSheAtHome želi ukazati na ovu nepravdu te potaknuti muškarce da ravnopravno podjele teret rada u svojim domaćinstvima. 

Kroz različite metode, kampanja, osim što želi potaknuti muškarce na ravnopravnu podjelu rada u domaćinstvu, potiče ih i da pošalju/podjele svoje priče. Neovisno radilo li se o korištenju novog usisavača ili zanimljivoj strategiji pranja suđa. Dijeleći priče o pozitivnim muškim uzorima iz cijelog svijeta, kampanja nastoji potaknuti sve muškarce na pravedniju raspodjelu poslova.

Stoga, pozvani ste poslati svoje priče na heforshe@unwomen.org i/ili ih podjeliiti na društvenim mrežama i označiti hashtagom #HeForSheAtHome.