U fokusu

Policija potvrđuje gradnju metalne ograde visine 2 metra na GP Batina

Policija potvrđuje gradnju metalne ograde visine 2 metra na GP Batina

Screenshot HRT

Na graničnom prijelazu Batina, u srijedu navečer, malo poslije 20 sati, zaustavljen je promet i s hrvatske i sa srpske strane, bez predhodne najave i objašnjenja, a ujutro je, prema pisanju medija, počelo postavljanje žice. Točnije bi zapravo bilo reći kako se ne radi o žici, već o metalnoj ogradi visine preko dva metra, piše Index.

“U cilju sprječavanja eventualnog pokušaja nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Batina, a temeljem Zakona o nadzoru državne granice preventivno su bile postavljene tehničke prepreke koje se, po potrebi i u skladu sa stanjem sigurnosti, mogu aktivirati radi potpune blokade mosta, odnosno prometnice koja vodi prema navedenom prijelazu”, izvijestili su kratko iz MUP-a.

Iz PU Osječko-baranjske medijima su poručili tek da su nastavljeni sinoć započeti radovi na postavljanju ograde na graničnom prijelazu Batina s hrvatske strane.

Razlog postavljanja žičane ograde navodno je nekoliko stotina izbjeglica koji su došli s druge strane granice i žele prijeći u Hrvatsku

Priopćili su iz MUP -a, također, da na tom području trenutno nema sigurnosnih ugroza.

To je prvi put da Hrvatska podiže ogradu na granici prema nekoj od svojih susjednih država.