U fokusu

apel javnosti

‘Pomozimo radnicama DTR-a! Donesimo im hranu i kućne potrepštine’

‘Pomozimo radnicama DTR-a! Donesimo im hranu i kućne potrepštine’

Hrvatska je jučer postala službena članica Europske unije, ali radnicama DTR-a euforija oko ulaska u EU vjerojatno malo znači. I dalje su bez plaće i na rubu egzistencije. Danas su ušle u 55. dan štrajka.

Na Facebook stranici Podrška radnicama DTR-a jučer je upućen poziv svim građankama i građanima da donacijama pomognu radnicama koje od veljače nisu dobile plaću.

“Apeliramo da svi/e građani i građanke koji/e su u mogućnosti donose pomoć u obliku najnužnijih prehrambenih i higijenskih potrepština u poslovnicu DTR-a, Petrinjska 2. Pomoć je moguće dostaviti svaki dan unutar radnog vremena poslovnice, od ponedjeljka do petka 8-20h, te subotom do 15h”, stoji u apelu.

Napominje se kako radnice nisu primile plaću od veljače 2013. i kako neke od njih trenutno žive na rubu egzistencije. 

“Iako je tvornica dobila novog vlasnika, zbog pravnih procedura isplata plaća je nemoguća do daljnjega. Svaka obećana pomoć od grada i države je izostala”, ističe se.

Na listi potrebnih namirnica nalaze se: ulje, šećer, brašno, tjestenina, riža, sapun, šampon, gel za tuširanje, prašak za rublje itd.

Građani/ke su zamoljeni/e da ne donose kvarljive namirnice budući da u poslovnici ne postoji hladnjak, a prve donacije već su pristigle.