U fokusu

Sindikati nezainteresirani?

Pravo na rad bez diskriminacije

Prema Pulsovom istraživanju između 60-70% građana i građanki Hrvatske smatra da se osobama drugačije seksualne orijentacije ne bi trebao dozvoliti rad sa djecom, rad u obrazovnim institucijama te rad u državnoj službi općenito. Stoga su udruge Iskorak i Kontra u suradnji s Institutom za mobilizaciju, intervenciju i akciju M.I.A. krenuli u kampanju Pravo na rad bez diskriminacije.

Pravo na rad bez diskriminacije

 

Danas je u Centru za ljudska prava u Zagrebu održano predstavljanje kampanje Pravo na rad bez diskriminacije koju zajedno organiziraju udruge Iskorak i Kontra u suradnji s Institutom za mobilizaciju, intervenciju i akciju M.I.A. Predstavljena kampanja je dio šireg projekta pod nazivom “Zajedno protiv diskriminacije na radnom mjestu“. Projekt je financiran od strane Europske komisije a cilj projekta je podržavanje i provedba EU-a i nacionalnih antidiskriminacijskih politika u području rada.

Kampanju su predstavile/i Sanja Juras, koordinatorica Kontre, Augustin Zonjić, koordinator Iskoraka  i Tajana Josimović, suradnica na projektu. Erol Akdag, predstavnik Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj, iako najavljen, nije se pojavio na press konferenciji.

Zašto je pitanje diskriminacije lezbijki i gejeva na radnom mjestu važno govore poražavajući podaci iz Pulsovog istraživanja javnog mnijenja iz 2007. Prema tom istraživanju između 60-70% građana i građanki Hrvatske smatra da se osobama drugačije seksualne orijentacije ne bi trebao dozvoliti rad sa djecom, rad u obrazovnim institucijama te rad u državnoj službi općenito.

Ovakvi stavovi se održavaju i u praksi. Nedavni primjer iz Zagorja, gdje je konobar proglašen nepoželjnim zbog seksualne orijentacije, jedan je od rijetkih slučajeva koji je izašao u javnost. Pored toga postoji na desetke onih osoba koje su diskriminirane ali se ne žele izlagati u javnosti.

 

Tome u prilog govori i činjenica da je originalna ideja kampanje bila da se fotografiraju LGB osobe na različitim radnim mjestima koje bi tim putem promovirale pravo na rad. Nažalost, zbog straha od diskriminacije, organizatori/ice nisu bili u mogućnosti pronaći dovoljan broj LGB osoba koje bi pozirale za fotografije sa svojim imenom i zanimanjem.

Stoga je odlučeno da kampanja ima drugačiji koncept.

Fotografije koje su nastale u sklopu kampanje prikazuju različita radna mjesta (banka, zubarska ordinacija, trgovina, kafić, škola, kazalište, itd.), a sastavni su dio plakata, rokovnika i kalendara kampanje.

 

{slika}

 

Naljepnice za jumbo plakate sa natpisima “Ne zapošljavamo pedere” i “Ne zapošljavamo lezbe”, koje su postavljene naknadno, ukazuju na homofobiju prisutnu kod velikog broja poslodavaca u Hrvatskoj.

Pored ovog vizualno atraktivnog dijela, projekt uključuje i rad sa sindikatima, te edukaciju sindikalista/ica  po pitanjima diskriminacije LGB osoba na radnim mjestima.

Nažalost, prema riječima organizatora/ica, sindikati nisu pokazali interes za ovu problematiku.

Kontaktirane su tri sindikalne središnjice: Nezavisni hrvatski sindikati, Hrvatska udruga sindikata te Savez samostalnih sindikata Hrvatske. Samo su se potonji javili i pokazali interes za suradnju.

NHS i HUS očito imaju prečeg posla.