U fokusu

ZA SUVREMENU POLITIČKU KOMUNIKACIJU

Preferiram tebe! Priručnik za političarke – kako voditi uspješnu offline i online kampanju

Preferiram tebe!  Priručnik za političarke – kako voditi uspješnu offline i online kampanju

CESI

Na Tribini Grada Zagreba predstavljena je e-knjiga Preferiram tebe!  Priručnik za političarke – kako voditi uspješnu offline i online kampanju.

Riječ je o priručniku koji političarima i političarkama donosi jedinstven pregled praktičnih savjeta za uspješno vođenje personalizirane kampanje putem odnosa s javnošću. Među najzanimljivijim dijelovima priručnika su prvi put u Hrvatskoj objavljeni savjeti za korištenje društvenih mreža u političke svrhe. Autorice priručnika su Maja Gergorić, Krešimira Rendulić i Ana Keglović Horvat.

Novo nam je doba donijelo nove komunikacijske izazove. Uređaji koji pomažu izgradnji pluralističkog društva, nalaze se u svakom kutku naših domova, a posljednjih nas godina vjerno prate i u pokretu. Takav razvoj tehnologije političari i političarke koji se na predstojećim parlamentarnim izborima bore za preferencijske glasove, mogu dobro iskoristiti pri ostvarivanju svojih komunikacijskih ciljeva. Pritom će im priručnik “Preferiram tebe” dobro doći jer sadržava kako temeljna komunikacijska pravila, tako i ona specifična za najpopularnije društvene mreže”, kazala je komunikacijska stručnjakinja Krešimira Rendulić.

“Dvije vodeće političke opcije u zemlji jako su aktivne na društvenim mrežama, no društvene mreže omogućavaju da uspješnu komunikaciju s potencijalnim biračima vode i političari te političarke iza kojih ne stoje timovi komunikacijskih stručnjaka. Na raspolaganju su im, među ostalima, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, blogovi… Za ostvarivanje što kvalitetnije komunikacije s građanima potrebni su im autentični komentari, slikovni i video sadržaji”, istaknula je komunikacijska stručnjakinja Ana Keglović Horvat.    

O svojim iskustvima na društvenim mrežama na promociji priručnika govorile su Iva Kvakić iz stranke Za grad te Karolina Leaković iz SDP-a.

Priručnik se može besplatno skinuti s internetske stranice Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI), a nastao je u sklopu projekta Ravnopravne 2.0.