U fokusu

Pretučen sudionik Pride-a

Iako mrak još nije pao, pala je prva žrtva homofobije i fašizma kojima su institucije države dozvolile da danas u Zagrebu legalno mašu svojim šakama. Kako javlja Jutarnji list, nakon završetka povorke, nepoznati napadači dočekali su i pretukli jednog od sudionika Gay pridea pred njegovim domom na zagrebačkoj Knežiji.

Pretučen sudionik Pride-a

Iako mrak još nije pao, pala je prva žrtva homofobije i fašizma kojima su institucije države dozvolile da danas u Zagrebu legalno mašu svojim šakama. Kako javlja Jutarnji list, nakon završetka povorke, nepoznati napadači dočekali su i pretukli jednog od sudionika Zagreb pridea pred njegovim domom na zagrebačkoj Knežiji. Kako neslužbeno doznajemo, napadnutom je slomljen nos, a zbrinut je u Vinogradskoj bolnici s ozljedama koje su okvalificirane kao teške tjelesne ozljede.

Trojica mladića koje je njihova žrtva opisala kao adolescente od kojih su dvojica nosila crnu, a jedan žutu majicu pretukla su osoba koja je nakon šivanja nosa u bolnici preprećena na policiju gdje trenutno daje iskaz.

– Koliko sam vidio i uspio s njime razgovarati, osoba je sa skupa praćena do Knežije, te potom napadnuta uz psovke i govor mržnje – opisao je Marko Jurčić, član organizacijskog odbora Zagreb Pride-a. Dodao je i kako policija nije regairala na govor mržnje pripadnika Anti Gay prosvjeda.

A još je duga noć pred nama….