U fokusu

Prosvjed protiv obaveznog vojnog roka

Recimo NE mržnji i militarizaciji društva!

Recimo NE mržnji i militarizaciji društva!

Prilikom najava da će se u Hrvatskoj vratiti obveza služenja vojnog roka, Radnička fronta organizira “Prosvjed protiv obveznog vojnog roka!” Održat će se u subotu, 11. veljače točno u podne ispred Ministarstva obrane Republike Hrvatske na Trgu Petra Krešimira IV br. 1. 

U priopćenju koje je Fronta poslala ranije ove godine stoji:  “Znajući da u uvjetima perifernog kapitalizma i ekonomske politike u potpunosti podređene interesima privatnog profita, vlasti ne mogu učiniti ništa što bi poboljšalo životni standard cijeloga društva, rade ono što sve protunarodne političke opcije rade u krizi – traže “vanjske neprijatelje”, pozivaju se na “hrvatstvo” i “domovinu” (iza čega se krije njihov novčanik), traže militarizaciju zemlje i nacionalistički pokušavaju nabrijati obespravljene i osiromašene.”

Fronta smatra da u toj neizlaznoj ekonomskoj situaciji vlasti stvari “rješavaju” tako da obnavljaju obavezan vojni rok, kako bi besperspektivnost riješile nacionalizmom, mržnjom i militarizacijom društva.  “Želimo društvo koje će ulagati u zdravstvo, obrazovanje, znanost i kulturu, a ne u helikoptere, avione i tenkove. Želimo se izboriti za bolje i pravednije društvo tolerancije i solidarnosti, a ne “braniti” naše nacionalne distopije boreći se i ginući u besmislenim ratovima protiv sirotinje iz drugih zemalja”, poručuju iz Fronte.

Stoga, pozivaju sve koji/e se protive ratovima da dođu u subotu, i svojim dolaskom kažu veliko NE mržnji, militarizaciji društva i ratovima!