U fokusu

Reklamni seksizam

“Mala moja, sidni mi na jaja, pa ćeš vidit…”. O čemu se radi? Kako je Slobodnoj Dalmaciji pojašnjeno u reklamnoj agenciji “Euro-plakat”, riječ je o “intrigantnom” pozivu publici na kupnju nove knjige autora Roberta Pauletića, a koja sadrži putopise s azijske planine Himalaje. Reklama je u ponedjeljak dobila nastavak dodavanjem novog plakata, pa u nastavku stoji: “… šta je Himalaja.”

Reklamni seksizam

U sklopu reklamne kampanje za novu knjigu bivšeg novinara “kontroverznog” ST-a i sadašnjeg pustolova Roberta Pauletića objavljen je plakat sa “zanimljivom” porukom.

Kakva je to reklama, pa nismo u javnoj kući, ili jesmo?, zapitala se jedna naša čitateljica proteklog petka, ogorčena na reklamni pano u Ulici Hrvatske mornarice na kojem je osvanuo plakat s nezavršenom rečenicom: “Mala moja, sidni mi na jaja, pa ćeš vidit…”.

Isti je plakat, prema sljedećem telefonskom pozivu čitatelja, bio smješten i u Ulici Domovinskog rata, pokraj popularnog spomenika “Motika”.

O čemu se radi? Kako nam je pojašnjeno u reklamnoj agenciji “Euro-plakat”, riječ je o intrigantnom pozivu publici na kupnju nove knjige autora Roberta Pauletića, a koja sadrži putopise s azijske planine Himalaje.

Provokativna reklama u ponedjeljak je, naime, dobila nastavak namjerno nedovršene rečenice, dodavanjem novog plakata, pa u nastavku stoji: “… šta je Himalaja.”

U knjizi su, navodno, navedena imena i adrese svih pripadnika plemena Negroida i Mongoloida, koji nisu u dobrim odnosima s himalajskim Aryancima, no Robert Pauletić odriče se autorstva tog poglavlja.