U fokusu

Čišćenje dvorišta

Ruža Tomašić o izbjegličkoj krizi: ‘Muškarce trenirati za borbu, a žene i djecu pod šatore’

Ruža Tomašić o izbjegličkoj krizi: ‘Muškarce trenirati za borbu, a žene i djecu pod šatore’

Prije nešto više od tri godine na proslavi tada 23. godišnjice osnivanja HDZ –a u Slatini svojom izjavom proslavila se i Ruža Tomašić i to izjavom “Hrvatska je za Hrvate, svi ostali su tek gosti”.

U svibnju prošle godine, Tomašić je u rekaciji na izjavu srpskog ministra vanjskih poslova Aleksandra Vulina izjavila sljedeće:

“Neka oni mole boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti svoje dvorište, imat će još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati  ići u Srbiju. Koji drže ovu državu za blagajnu, koji drže ovu državu za samoposlugu, a koji ništa ne daju ovoj državi, pa neka malo paze što govore.”

Na tu je izjavu tada reagirala i Pučka pravobraniteljica Lora Vidović rekavši da je njezina izjava ‘svakako diskriminatorna”.

Do sada smo imali prilike čuti kako bi Ruža Tomašić počistila hrvatsko dvorište, a danas je gostujući u informativnoj emisiji Studio 4 pojasnila kako bi, služeći se njezinom metaforom, počistila europsko.

Ova hrvatska europarlamentarka podijelila je sa građanima i građankama svoja razmišljanja o izbjegličkoj krizi i ovotjednim terorističkim napadima u Bruxellesu, ali i pojasnila kako će nakon Uskrsa izraditi evakuacijski plan za Europski parlament.

Javljajući se telefonski s Koručule rekla je kako je ‘dosta više političke korektnosti’ pojašnjavajući da ‘ako su došli u vašu državu onda se moraju ponašati kao svi građani, a ako ne neka idu odakle su došli’.

“Prestanimo sa tom političkom korektnošću već jednom. Ako su došli u vašu državu, onda se moraju ponašati kao svi građani te države, ako hoće, a ako neće, onda neka idu od kuda su došli. Ne možete vi u jednoj četvrti [Moleenbeek op.a], kažu policija tamo ne smije doći. Ako ne može pet policajaca, može petsto, ako ne može petsto može tisuću, može vojska doći, ali treba uspostaviti reda u svojoj državi. Mi se bojimo nešto reći, nekakva politička korektnost, a narod stradava, pogotovo narod koji nema veze s tim.”, rekla je Ruža Tomašić.

Na pitanje novinara kako komentira da iz četvrti Moleenbeek dolazi veliki broj terorista, Tomašić je odovorila kako je to upravo ono o čemu je pričala, naglasivši kako se ‘oni se ne snalaze, njih se ne pokušava integrirati u to društvo, ostavljeni su na milost i nemilost sami sebi, a posla nema i lako je upasti među teroriste koji im obećavaju Kraljevstvo nebesko, a i pet tisuća eura svakome od njih’.

“Jel vi možete zamisliti dio svoje države gdje vi ne možete ni kao policijac, a kamoli kao građanin ući u taj dio”, pita se Tomašić.

Ruža Tomašić, također, smatra kako ‘nema problema tim ljudima pomoći, ali te ljude treba upozoriti da je ovo Europa’.

Opisala je svoje iskustvo u Kanadi gdje su joj rekli da ukoliko ne želi poštivati njihove zakone, može očekivati da će biti izbačena iz zemlje.

“Da, pomoći, ali ne pomagati, a onda oni nas ubijati”, rekla je Tomašić.

Uspješno je tako svrstila u isti koš izbjeglice koje bježe od ratom razorenih područja sa onima koji izvršavaju terorističke napade diljem Europe.

Na pitanje kako komentira izjavu Viktora Orbana da su europske vrijednosti pod napadom, Tomašić je ponovila kako ‘mi možemo pomoći, ali ne možemo dopustiti tim ljudima…pazite, u onom Moleenbeerku su šerijatski zakoni, tamo nema policije, tamo nema suda belgijskog, nego tamo imami dijele pravdu’.

Zaključila je kako i to upućuje na to da smo izgubili neke vrijednosti.

Gospođa Ruža Tomašić, čini se, bila je jedna od rijetkih koja nije vidjela reakciju kolegice europarlamentarke Marijane Petir koja je i u prvu reakciju na terorističke napade u Bruxellesu uspjela ubacitit hešteg Uskrs i to ne jednom pa je tako dodala:

“Teško vam je više naći  čestitku ‘Sretan Uskrs’ ili ‘Sretan Božić’, nego sretni praznici. Ma koji praznici?”.

Pojasnila je i kako je ‘Europa građena i temeljena na kršćanskim vrijednostima’, a da ona kada ode u neku drugu zemlju, njoj unaprijed kažu kako se ona mora ponašati ‘ne drži se za ruke sa muškarcem, ne ljubi se na javnim mjestima i nema alkohola’, a napominje kako ona to ‘poštuje i prihvaća’ jer ‘je to njihova država i tako se treba ponašati’.

Isto tako, dodaje, ‘ovo je Europa i u Europi se treba ponašati europski, po europskim načelima’.

Posebno je zastrašujuć odgovor na pitanje novinarke ‘što biste vi učinili u pogledu izbjegličke krize’, a na koji je  Ruža Tomašić imala spreman i direktan odgovor:

“Da se mene pita, ja bi prisilila sve ove sile da oslobodi jedan teritorij tamo oko Sirije, Iraka, Irana, Libije, naći jedno mjesto, proglasiti to war free zonom pod protektoratom NATO – a i staviti tamo šatore. Sav novac koji mi šaljemo ići će tamo, djeca će ići u školu, žene će biti tamo, a lijepo muškarce trenirati neka se idu boriti za svoju državu“, rekla je Tomašić.

Dodatno je pojasnila zašto to treba biti tako postavljajući pitanje: “Pa neće valjda moj sin ići se boriti za njih, a oni će sjediti lijepo u Europi i primati socijalnu pomoć?”

Najvažnije točke još je jednom ponovila i zaključila:

“Dakle, muškarci trenirati i neka se idu boriti, žene i djeca biti pod šatorima. To je njihovo podneblje”.