U fokusu

presuda u Rijeci

Samo 4 godine zatvora za višestruko silovanje djevojčice

Samo 4 godine zatvora za višestruko silovanje djevojčice

Vijeće Županijskog suda u Rijeci jučer je 29-godišnjeg muškarca proglasilo krivim za tri kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina te ga osudilo na svega 4 godine zatvora.

Kako navodi Novi list, neimenovani 29-godišnji Riječanin, u razdoblju od od 25. rujna do 25. listopada 2018., u više je navrata silovao 12-godišnjakinju s kojom je dijelio kućanstvo. Naime, optuženi je u zajedničkom domaćinstvu s 12-godišnjakinjom boravio zbog toga što je isti bio u ljubavnoj vezi s njezinom bakom.

Prema navodima, muškarac je djevojčicu prvi put silovao dva dana prije njezinog 12. rođendana, nakon čega je u još nekoliko navrata nastavio sa seksualnim napadima na maloljetnicu.

Zbog zatvorene prirode suđenja, svi detalji slučaja u ovom trenutku nisu dostupni javnosti.

Iako se radi o neupitno degutantnom zločinu, optuženi muškarac “nije osuđen zbog toga da je primijenio silu kako bi seksualno iskoristio djevojčicu, ali je odnose svakako imao protiv njene volje”.

Budući da se radi o maloljetnici, za svaki spolni odnos vijeće riječkog suda izreklo mu je po tri godine zatvora, što je na koncu objedinjeno u jedinstvenu kaznu od četiri godine i osam mjeseci zatvora, za djelo za koje mu je prijetila kazna od tri do petnaest godina.