U fokusu

uhićena i supruga kao sudionica u zločinu

‘To je dio obiteljske tradicije’: Otac godinama silovao svojih pet kćeri!

‘To je dio obiteljske tradicije’: Otac godinama silovao svojih pet kćeri!

Umirovljeni državni činovnik iz Indije uhićen je u utorak pod optužbom da je godinama seksualno zlostavljao svojih pet kćeri. Zajedno s njim je uhićena i njegova supruga kao sudionica u zločinu.

Slučaj je dospio u javnost nakon što je jedna sestra, koja je danas u braku i ima dvoje djece, sve prijavila policiji. Navodno je 62-godišnjak sve priznao snagama reda i sigurnosti.

Policija je nakon toga kontaktirala i ostale sestre, koje su također potvrdile da ih je otac seksualno zlostavljao. Također su naglasile kako je i majka znala za silovanja, međutim, nije htjela reagirati jer je ‘ to dio obiteljske tradicije’. Rekla im je da su i ona i njene sestre bile silovane u obiteljskom domu.

Osim seksualnog zlostavljanja, otac je i premlaćivao kćeri. Najstarija kćer je čak dva puta zatrudnjela, a otac ju je oba puta odveo na pobačaj.

Slučaj je sada prijavljen jer je jedna od njegovih kćeri primijetila kako joj se otac neprimjereno ponaša prema njenom djetetu.

Podsjetimo, Indija je krajem 2012. godina bila na nogama nakog brutalnog grupnog silovanja studentice u javnom autobusu, koja je uslijed ozljeda preminula. Nakon ovog slučaja, Indija, koja je prepoznata kao iznimno patrijarhalna zemlja, ustala je na noge i odlučila reći ‘dosta’ zlostavljanju žena. Organizirani su brojni prosvjedi kojima se traži zaštita ženskih ljudskih prava.

Prema istraživanju provedenom 2011. godine od strane Fondacije Thomasa Reutersa, Indija je ocjenjena kao četvrta najnepoželjnija zemlja za žene  i to prvenstveno zbog ženskog feticida, čedomorstva i trgovine ljudima