U fokusu

Novo izvješće

U sobama za pregled nema mjesta za politiku!

U sobama za pregled nema mjesta za politiku!

U novom izvješću objavljenom od strane National Partnership for Women & Families, National Physicians Alliance, Natural Resources Defense Council i Law Center to Prevent Gun Violence, američki zdravstveni i sigurnosni stručnjaci upozorili su donositelje odluka na rastući utjecaj američkih političara/ki na najprivatnija mjesta svojih birača/ica: sobe za pregled.

Naslovljen “Politics in the Exam Room: A Growing Threat” (Politika u sobama za pregled: rastuća prijetnja), izvještaj donosi informacije o tome kako politički utjecaj utječe na upravljanje zdravstvom u SAD-u, naglašavajući tri najkritičnija područja: izloženost otrovima, sigurnost od oružja i reproduktivno zdravlje. Svaka je od navedenih organizacija istražila politički motivirana ograničenja koja utječu na područje kojima se pojedina organizacija bavi, upozoravajući na potencijalno štetne posljedice nedavnih legislativa u tim područjima.

U području reproduktivnih prava, Debra L. Ness, predsjednica National Partnership for Women and Families, navodi kako je broj ograničenja pobačaja prešao svaku mjeru te da je ta situacija sama po sebi razlog za promjenu. Od 2010. godine, više od 280 različitih ograničenja pobačaja je usvojeno u državama poput Arizone, Teksasa i Ohia, prisiljavajući pacijentice da se podvrgavaju medicinski nepotrebnim zahvatima i pogrešnim savjetovanjima.