U fokusu

'Četvrta smjena radi besplatno'

Uključi se u kampanju ‘Pozor – ZOR!’

Uključi se u kampanju ‘Pozor – ZOR!’

Video kampanjom Pozor – ZOR! Ženska fronta za radna i socijalna prava nastavlja upozoravati i informirati javnost o negativnim tendencijama novog Zakona o radu koji je, nakon što je Vlada 23. siječnja dala zeleno svjetlo, upućen u saborsku proceduru.

Tijekom veljače, kroz niz kratkih video uradaka sindikalistkinje i sindikalisti te brojne aktivistkinje i aktivisti progovorit će o različitim aspektima ovoga zakona koji potire izborena radnička prava stavljajući u prvi plan daljnju fleksibilizaciju rada i radnog vremena. Širenjem takozvanih atipičnih  oblika rada produbljuje se siromaštvo, smanjuju nadnice, onemogućava planiranje slobodnog vremena te oslabljuje sindikalno organiziranje.

Ovakvom reformom radnog zakonodavstva ‘socijaldemokratska’ Vlada  legitimira dugoročnije socijalne procese čije će posljedice biti vidljive u neposrednim radnim odnosima i mirovinskoj potpori, te će odrediti smjer društvenih kretanja i generacijama koje slijede. Naša je dužnost pokušati ih zaustaviti u tom naumu.

Ženska fronta vas poziva da se uključite u kampanju Pozor – ZOR! Snimite vlastiti video, audio zapis ili fotografiju podrške našoj kampanji te objasnite što mislite o izmjenama Zakona o radu! Svoje uratke šaljite na našu Facebook stranicu!