Uncategorized

zajedno prolijevamo istinu o dragu

DRAG čajanka

DRAG čajanka

Kako i kad je nastao drag? Što uopće znači drag? Tko su drag kings, a tko drag queens? Koje su najčešće predrasude prema dragu i drag performerima_cama? U kakvom su odnosu drag i feminizam? Što je s dragom u Hrvatskoj? Vjerojatno ste već uživali_e i uživat ćete i dalje u nekom drag showu, ali možda ne znate odgovore na sva ova pitanja. Sve je okej, možete ih saznati (a i postaviti nova) ako u utorak, 30. svibnja od 19 do 21 sati dođete u KSET na interaktivno predavanje o dragu ‘DRAG čajanka’.

Vrijeme je, prolijmo taj čaj, razgovarajmo o dragu i objasnimo drag (pa i što to znači ‘proliti čaj’ u drag žargonu ako nije jasno iz ovog opisa)! Sa šalicama spremnim za izlijevanje čekaju vas Ivan Pavlić i Marino Sorel iz House Of Flamingo i Hana Sirovica iz feminističkog kolektiva Faktiv uz moderaciju Petre Tomašić iz Trans Aida. Dok mi budemo ćaskali_e, moći ćete pratiti HOF-ovu Entity koja će se dragati i šminkati pola lica.

Pozivamo trans, inter i rodno varijantne (TIRV) osobe; LGBQ osobe te LGBTIQ-friendly osobe da svrate na DRAG čajanku pa da zajedno prolijevamo istinu o dragu. Pričamo o povijesti i terminologiji; dragu u Hrvatskoj, ali i šire; nastanku i djelovanju House of Flaminga, mitovima i predrasudama o dragu te feminističkim pogledima na drag kulturu.

‘DRAG čajanka’ dio je Mjesec ponosa 2017., programa koji prethodi Povorci ponosa LGBTIQ osoba i njihovih obitelji u organizaciji Zagreb Pridea.