Uncategorized

10 godina mreže anarhista

“Društvo otpora”

“Društvo otpora”

Klub Kotač/Facebook

U petak 23. veljače s početkom u 20h održat će se multimedijalni događaj “Društvo otpora” povodom 10 godina postojanja Mreže anarhista u klubu Kotač, DC Rojc – Pula.

U sklopu događaja moći ćete pogledati izložbu fotografija na temu društvenog otpora uglavnom se fokusirajući na aktivnosti od 2008. godine do danas u Puli i Rijeci (istovremeno “izlažući” iskustva raznih uličnih prosvjeda, radničkih štrajkova, studentskih okupacija fakulteta i ostalih akcija) te zaplesati na ritmove Foreigners Everywherea, te gosta iz Zagreba, Prancing D-a. Tijekom trajanja programa na dva platna projicirat će se anarhistički filmovi kao i videa nastala na već spomenutim akcijama.

Obilježavanje desetljeća postojanja Mreže (anarhosindikalista 2008 – 2013, anarhista 2013 – 2018) rezultat je želje aktivista i anarhista da se obilježi kontinuirano djelovanje u opuštenoj, ali i korisnoj atmosferi kako bi olakšali daljnja djelovanja, širenje suradnje i anarhistički utjecaj u društvu.

Program:

20h – Otvorenje izložbe fotografija na temu društvenog otpora od 2008. do danas u Puli i Rijeci (ulični prosvjedi, radnički štrajkovi, studentska okupacija fakulteta i drugih akcija)

22h – Foreigners Everywhere – AV (audio-video Anarho Dub – Digital Dub) & Prancing D (Dub Punk – Roots Dub Riddim)