Uncategorized

Poziv

Feministička ljetna škola 2014

Feministička ljetna škola 2014

Ženski prostor, feministička aktivistička organizacija, objavljuje poziv za sudjelovanje na šestoj Feminističkoj ljetnoj školi, koja će se održati od 22. do 27. srpnja 2014. na Borskom jezeru.

Cilj ljetne škole je razvijanje feminističke svijesti i kritičkog mišljenja kod mladih žena i studentica kroz analizu i sagledavanje aktualnih društvenih i političkih problema iz drugačijih uglova. Poseban osvrt ćemo i ove godine imati na položaj žena iz marginaliziranih društvenih grupa.

Teme koje ćemo obrađivati se odnose na društvenu konstrukciju roda, utjecaj globalizacije i neoliberalnog kapitalizma na žene, feminističku perspektivu zaštite ženskog zdravlja, osnaživanje i povezivanje mladih žena i žensko samoorganiziranje, promociju nenasilja, antifašističkih vrijednosti i slobode. Facilitatorke radionica i predavačice su aktivistkinje ženskog pokreta u Srbiji, s velikim iskustvom u prijenosu znanja i radom sa ženama.

Za razliku od prethodnih godina, a s ciljem osnaživanja i povezivanja mladih feministkinja sa prostora ex-YU, ovogodišnja Feministička ljetna škola ima regionalni karakter, te će organizatorice pokriti troškove putovanja i smještaja  na bazi punog pansiona svih sudionica. Predavanja i razgovori održavati će se na BHS jezicima.

U skladu s politikom organizacije da borba za oslobođenje mora biti opća, sva hrana, za koju će troškove snositi organizatorice, bit će veganska.

Ako ste zainteresirane za sudjelovanje na ovogodišnjoj Feminističkoj ljetnjj školi, molimo vas da ispunite prijavni obrazac i pošaljete ga elektronskim putem na prijave(at)zenskiprostor.org ili na faks 018/522-485. 

Rok za prijavu je 23. lipanj 2014. godine.

Više informacija o ljetnoj školi možete dobiti pozivom na broj 018/522-485, ili slanjem upita na mail:prijave(at)zenskiprostor.org.

Vašu prijavu će razmotriti članice Ženskog prostora, nakon čega će slijediti obavještavanje kandidatkinja do 1. srpnja. Poštivat ćemo geografsku rasprostranjenost i individualnu različitost polaznica.

Ženski prostor za ciljeve ima razvijanje ženskog i manjinskog aktivizma, osnaživanje žena iz marginaliziranih društvenih grupa, doprinos mijenjanju okruženja u kome živimo i stvaranje društva socijalne pravde i pune ravnopravnosti- Organizacija djeluje na teritoriji Republike Srbije, a sjedište organizacije je u Nišu. Više o nama možete saznati na www.zenskiprostor.org.

Održavanje Feminističke ljetne škole podržala je fondacija Rosa Luxemburg.

Poziv za sudjelovanje u PDF-u možete preuzeti ovdje.

Prijavni obrazac za sudjelovanje možete preuzeti ovdje.