Uncategorized

Prijave pošaljite najkasnije do 29.11.2017.

FemWiki radionica u Rijeci

FemWiki radionica u Rijeci

PaRiter

Želite li naučiti kako uređivati članke na Wikipediji te ponešto o značajnim djelima žena i o vlastitoj povijesti? PaRiter vas poziva na radionicu FemWiki 2. prosinca u prostoru SUME (Savez udruga mladih Primorsko-goranske županije), Erazma Barčića 11.

Na radionici ćete dobiti vještine upotrebe alata za uređivanje članaka na Wikipediji te nova znanja o istaknutim ženskim ličnostima i ženskoj povijesti. Na hrvatskoj Wikipediji revidirat ćemo već postojeće sadržaje i nadopuniti bazu biografijama žena i važnim povijesnim trenutcima koji su označili borbu za ženska prava.

Wikipedija je danas jedan od najčešće korištenih izvora informacija na internetu. Žene i ženska povijest na hrvatskoj Wikipediji često su nepotpuni, a o nekim ženama informacije uopće ne postoje. Zajedno ćemo nadopuniti bazu Wikipedije na hrvatskoj jeziku i tako našim građanima i građankama omogućiti da dobiju informacije o značajnim ženama iz Hrvatske i svijeta te pokretima i događajima važnima za žensku povijest i ženska prava.

“Prije same radionice svaka od polaznica odabrat će biografiju žene ili važan događaj za žensku povijest o kojem želi pisati i prikupit će izvore. Ako ne znate o kome ili čemu bi pisale, ne brinite, mi ćemo vam pripremiti materijale”, naglašavaju organizatorice.

Radionicu će voditi Sanja Pavlović koja je do sada provela više radionica ove vrste.

Radi ograničenog broja mjesta, potrebno je što prije poslati prijavu na udrugapariter@gmail.com te navesti ime i prezime i ukratko u 3-5 rečenica objasniti zašto želite sudjelovati na radionici. Prijave pošaljite najkasnije do 29.11.2017.