Uncategorized

25. - 30. svibanj

Klitoris, ilustrativno

Klitoris, ilustrativno

Facebook događaja

Queer Zagreb, Pogon i Savez udruga Molekula pozivaju vas da se prijavite za sudjelovanje u mini tečaju koji će se sastojati od predavanja o povijesti bavljenja moćnom Klitom, radionice ilustracija te individualnih konzultacija s voditeljicom radionice.

Tehnološki razvoji unazad dva desetljeća od prešućivanog “detalja” klitoris su iznijele i na istaknute članke medija poput Guardiana. Moć slike učinila je svoje da ono o čemu se šuškalo u stručnim krugovima postane javno dostupna informacija: taj organ sa svim svojim dijelovima veličine je i do 12 centimetara. Na predavanju ćete prvo upoznati povijest tematiziranja (i cenzure) klitorisa kao i znanstvenice heroine u borbi za žensko zadovoljstvo a potom i kako su sonogrami i 3D printeri doveli do toga da umjetnice diljem svijeta stvaraju radove nadahnute oblikom klitorisa. Klitu ćete naučiti risati i dati joj karakter na uvodnoj radionici, a svoje ćete radove moći izglancati uz savjete Tanje Blašković na individualnim konzultacijama.

Raspored događanja:

25.svibanj: 18 – 19h
Predavanje: Klita kroz povijest (Karla Horvat Crnogaj)

26. svibanj: 18 – 20h
Radionica ilustracije (Tanja Blašković)

27. – 30. svibanj
Individualne konzultacije s voditeljicom radionice

Sve će se aktivnosti provoditi online, a za sudjelovanje se možete prijaviti na e-mail adresu horvat.crnogaj@gmail.com. 

Broj mjesta je ograničen, a poznavanje tehnika ilustracija (ili detalja anatomije klitorisa) nisu preduvjet za prijavu. 

Predavanje i radionica dijelom su programa Klitopismenost kojeg udruga Domino provodi već treću godinu, a tijekom ove godine klitorisna karavana, uz Zagreb, putuje i u Pulu u suradnji s inicijativom Proces queer te u Rijeku uz podršku udruge Prostor plus. Podršku događanju pružaju Savezi udruga Rojc i Molekula. A najesen klitu iščekuje i Čakovec.
Klitopismenost dio projekta “DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara” kojeg provodi Savez udruga Klubtura u partnerstvu s Pogonom – Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Platformom za Društveni centar Čakovec, Savezom udruga KAoperativa, Platformom Doma mladih, Art radionicom Lazareti, Savezom udruga Molekula i Savezom udruga Rojca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Saveza udruga Klubtura.