Uncategorized

Kolektivno zatvaranje šest od ukupno sedam autonomnih skloništa/savjetovališta za žene i njihovu djecu koje/i su preživjeli nasilje

Zagreb, 6. travanj 2011.

pozivamo vas i obavještavamo da će se 06.04.2011. (srijeda) u Zagrebu u Europskom domu, Jurišićeva 1  od 15-17 sati održati sastanak na temu: “Kolektivno zatvaranje šest od ukupno sedam autonomnih skloništa/savjetovališta za žene i njihovu djecu koje/i su preživjeli nasilje”.

U cijeloj RH postoji samo sedam autonomnih skloništa/savjetovališta od kojih će njih šest biti prisiljeno zatvoriti svoja vrata krajem travnja 2011. godine zbog potpunog nedostatka financijskih sredstava za direktan rad. Tako će jedna od najranjivijih skupina našeg društva, žene i njihova djeca, ostati bez podrške i pomoći koja često puta spašava živote.

Pravo na život bez nasilja elementarno je pravo svakog čovjeka.  Kako bi aktivistice za žene i njihovu djecu koje/i su preživjeli nasilje osigurale to pravo, ključno je daljnje postojanje i djelovanje autonomnih ženskih skloništa/savjetovališta.

Na sastanak kao aktivne/i sudionice/i pozvani su:

  1. Predsjednik RH
  2. Predsjednica  Vlade RH
  3. Županice/i
  4. Gradonačelnice/i
  5. Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova
  6. Predstavnice svih autonomnih skloništa u RH