Uncategorized

Maraton na iglama

Maraton na iglama

Facebook: Queer Sport Split

Predzadnji vikend u rujnu Rijeka – plete! Od petka do nedjelje u Rijeci će biti održan Maraton na iglama  u organizaciji udruga Queer Sport SplitqSPORT (Zagreb)Art Radionicom Lazareti (Dubrovnik) i Prostorom Plus. Projekt Maraton na iglama ima za cilj povećati vidljivost rekontekstualiziriranim tradicionalnim aktivnostima kao što su pletenje i kukičane, upoznati zainteresiranu javnost o neagresivnim komunikacijskim mogućnostima tih tehnika u javnom prostoru grada, umrežiti grupe i pojedince koji pletenjem i kukičanjem izražavaju kritički stav prema društvenoj zbilji te povezati ih sa sličnim grupama u široj regiji kroz gostovanje grupe Yarn Bombing BiH.

Maraton na iglama u Rijeci, edukativnog je karaktera, čiji je glavni cilj pokretanje nove lokalne grupe uz educiranje polaznika i polaznica kako i na koji način kukičati, te kako i na koji način implementirati radove u javni prostor.

Cjelokupni program završava izložbom na kojoj će u Zagrebu biti predstavljeni materijali sakupljeni tijekom svakog pojedinačnog Maratona na iglama, s naglaskom na intervencijama u javnom prostoru gradova.

Više o projektu možete saznati na stranicama Prostora plus, ili na FB stranici.