Uncategorized

Jednaka prava i mogućnosti za sve

Marš za prava žena u Puli

Marš za prava žena u Puli

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka od 11 sati u Puli se održava Marš za prava žena. Program počinje na Trgu Portareta.

“Pozivamo vas da zajedno marširamo i proslavimo 8. mart, Međunarodni dan žena. Slavimo žene i naše borbe, pokažimo da smo spremne boriti se za sebe u ime svih onih koje su se borile za nas i onih kojima borbu ostavljamo u nasljedstvo. Pokažimo da želimo bolje, ljepše i pravednije društvo te život bez nasilja! Jednaka prava i mogućnosti za sve”, pozivaju organizatorice.

“8. mart je dan kada izlazimo na ulice, kada slavimo svaku borbu, svaki ženski glas koji je kroz povijest progovorio o tretmanu i uvjetima na radnim mjestima, bolnicama i domovima. Već preko 100 godina žene obilježavaju 8. mart kao dan posvećen ženskoj borbi za slobodu, borbi za to da nas se napokon shvati kao sposobna, autonomna i cjelovita ljudska bića. Suočene s kršenjem osnovnih ljudskih i temeljnih prava žena, one su izašle na ulic”, pišu organizatorice Marša Udruga PANK.

“Izađite opet s nama i glasno na maršu poručite: Ne damo svoje zdravlje i svoje živote! Borit ćemo se sve dok država ne preuzme odgovornost za sve oblike nasilja prema ženama i djevojčicama. Ne tražimo privilegije, iziskujemo prava koja su nam dana zakonom iste te države i našim postojanjem. Poručimo glasno da nećemo dopustiti da nas nekažnjeno zlostavljaju, i ubijaju. Marširamo za žene žrtve nasilja, za ubijene, za omalovažavane, za napuštene od sustava! Marširamo za sve nas”, pozivaju.

Više o prosvjedu doznajte OVDJE.