Uncategorized

Prijave do 25. lipnja

Napišite priču i sudjelujte na festivalu u Italiji!

Napišite priču i sudjelujte na festivalu u Italiji!

Commonfare.net sa zadovoljstvom objavljuje prvi poziv za Zajedničke priče! 

Podijelite svoje ideje o tome što vas znači “dobro” društvo, a ako vaša priča bude odabrana, Commonfare će vas poslati na nevjerojatan festival Santarcangelo u Santarcangelo di Romagna , u Italiji od 12. do 15. srpnja 2018., kao blogera/icu Commonfare.net.

Commonfare pokriva troškove putovanja i smještaja kao i dnevnice za maksimalno uživanje u Festivalu. Kao Commonfare bloger/ica možete uživati u izložbama, koncertima, radionicama, sajmovima i zabavama, sklopiti nova prijateljstva, izgraditi mreže i nadahnuti se snagom umjetnosti i kulture u zamišljanju pravednijeg društva. Nakon Festivala podijelite svoje iskustvo na Commonfare.net.

Na festivalu Santarcangelo, Commonfare bloger/ica će sudjelovati u informativnom razgovoru s ključnim ljudima iz Macao-a. Kao primjer najbolje Commonfare prakse, Macao je nezavisni centar za umjetnost, kulturu i istraživanje koji je posvećen preispitivanju društvenih promjena, razradi neovisne političke kritike i stvaranju inovativnih upravljačkih i proizvodnih modela. Macao je trenutno smješten u nekadašnjoj klaonici usred golemog napuštenog područja u Milanu, i djeluje kao domaćin izvedbenih umjetnosti, kinematografije, likovne umjetnosti, dizajna, fotografije, književnosti, novih medija i hakiranja, a koordinira ga otvorena skupština sastavljena od umjetnika i umjetnica, aktivista i aktivistica.

Commonfare vjeruje da bi cijela Europa mogla puno naučiti iz primjera Macaua i Festivala Santarcangelo, te želi pomoći u stvaranju mostova preko granica, dijeljenju znanja i informacija, a što je najvažnije, poticanju kreativnosti i društvene solidarnosti u borbi za našu zajedničku dobrobit.

Zainteresirani? Evo što trebate učiniti:

1. Postanite član Commonfare-a prijavom na commonfare.net

2. Pokažite vaš interes da postanete Commonfare bloger na festivalu Santarcangelo prijenosom Commoncoina na Commonfare račun, ovdje: https://commonfare.net/en/listings/commonfare-ov-poziv-za-price. Odlučite koliko želite donirati (Javite nam ako Vam treba pomoć oko postupka – info@commonfare.net)

3. Odgovorite na jedno od sljedećih pitanja, vlastitim glasom i u vlastitom stilu, koristeći maštu i promičući vlastite vrijednosti:Vrsta društva u kojem želim živjeti je …Europa u kakvoj želim živjeti je …Moja verzija pravednog društva je ona u kojoj ..

Kriteriji za odabir kao putujućeg blogera jesu:

i) relevantnost odgovora na postavljeno pitanje,

ii) zastupljenost Commonfare vrijednosti,

iii) sposobnost pomaganja, informiranja ili poticanja drugih,

iv) kreativnost

Objavite svoju priču na commonfare.net do kraja dana 25. lipnja (CET 24:00), s tag-ovima “Santarcangelo” i “Common Story”. Commonfare će objaviti pobjedničku objavu 29. lipnja u postu na commonfare.net. Dobitnik/ica će biti obaviješten/a putem e-pošte s kojom se prijavio na commonfare.net.

Commonfare.net je platforma osmišljena za informiranje, poticanje i povezivanje ljudi diljem Europe u zamišljanju i stvaranju pravednijeg društva utemeljenog na solidarnosti građana, općem dobru i društvenoj pravdi