Uncategorized

upiši se na najbolji neformalni obrazovni program u državi

Otvorene prijave: Mirovni studiji za nemirne građanke!

Otvorene prijave: Mirovni studiji za nemirne građanke!

Centar za mirovne studije otvorio je prijave za 22. generaciju Mirovnih studija, obrazovnog programa otvorenog svima – bez obzira na prethodno obrazovanje i godine.

Mirovni studiji održavaju se kako bi se promišljale i gradile alternative društvenim nepravdama te kako bi potaknuli sudionike i sudionice programa da postanu aktivni nositelji promjena u svojim zajednicama, a uspostavljeni su još 1997. godine.

Osnovni program, u trajanju od 130 sati predavanja, radionica, istraživačkog i praktičnog rada uključuje rad na temama poput ljudskih prava, održivog društva i ekonomske pravde, ljudske sigurnosti i migracija, feminizma, spola, roda, seksualnosti te ratnog i antiratnog nasljeđa. Program uključuje razvoj komunikacijskih vještina, vještina suradnje, analize sukoba i upoznavanje s praktičnim alatima i primjerima rada na društvenoj promjeni.

Mirovni studiji pružaju polaznicima priliku da u kreativnom i sigurnom okruženju rade na kritičkoj analizi aktualnih društvenih problema i da se upoznaju i povežu sa postojećim inicijativama koje rade na njihovom transformiranju. Povezivanjem i suradnjom kroz Mirovne studije stvaramo istraživački, obrazovni i organizacijski potencijal za nenasilnu promjenu društva

Program neformalnog obrazovanja traje šest mjeseci, otvoren je za sve koji žele dati svoj doprinos društvenoj promjeni, a do sada je kroz njega prošlo približno 700 polaznika i polaznica.

Centar za mirovne studije poziva sve građane i građanke željne aktivnog rada na promjeni društva, njihovih zajednica ili susjedstva, da se prijave za sudjelovanje do 3. prosinca.

Više informacija nalazi se na internetskoj stranici Centra za mirovne studije.