Uncategorized

ispraćaj na sjednicu senata

Povorka podrške Filozofskom fakultetu

Povorka podrške Filozofskom fakultetu

Pridružite se studentima/cama i profesorima/cama Filozofskog fakulteta u Zagrebu u povorci koja će ispratiti od Vijeća FFZG novoimenovane članove/ice Senata Sveučilišta u Zagrebu na sjednicu Sanata. 

“U utorak, 13. prosinca, u 10.30 sati okupit ćemo se ispred Filozofskog te u 10.45 krenuti do Rektorata Sveučilišta na Trgu maršala Tita gdje nam također možete dati podršku. Tamo nas očekujte oko 11.30 sati”, napisali/e su organizatori/ce..

Sjednica Senata zakazana je za 12 sati.

Organizatori/ce žele: 

1. Priznanje odluka o opozivu dosadašnjih i odluka o izboru novih predstavnika Filozofskog fakulteta u Senatu Sveučilišta i Vijeću društveno-humanističkih znanosti.
2. Nazočnost naših predstavnika/ica sjednici Senata i na kojoj ce moći zastupati interese FF-a. Rektor ih na sjednicu nije pozvao iako ih je Vijeće FFZG imenovalo i obavijestilo Sveučilište o imenovanju.
3. Priznanje Odluke o usvajanju Deklaracije o upravljanju Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.
4. Usvajanje odluke o razrješenju o. d. dekana izv. prof. dr. sc. Željka Holjevca zbog njegova višekratnog nezakonitog postupanja, nepoštivanja Vijeća FFZG-a i prijetnji kaznenim progonom kolegama profesorima
5. Da se usvoji odluka Vijeća FFZG kojom se predlaže imenovanje dr. sc. Nevena Budaka, redovitog profesora na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu za novog vršitelja dužnosti dekana do izbora novog dekana
6. Da sami, demokratskim procedurama i bez oduzimanja ovlasti od strane rektora i Senata, riješimo krizu upravljanja na FFZG.