Uncategorized

Tribina u Poreču

Pravo žene na izbor – kome to smeta

Pravo žene na izbor – kome to smeta

Centar za građanske inicijative Poreč, u ponedjeljak 17.10. organizira tribinu “Pravo žene na izbor – kome to smeta?”. Tribina će početi u 19 sati u Corneru (Le Mat, Otokara Keršovanija 2, Poreč).

“Svakodnevno smo svjedoci/kinje napada na ženska reproduktivna prava. Razne neokonzervativne struje sustavno rade na tome da se ženama onemogući legalan, dostupan i siguran pobačaj”, poručuju organizatori/ice.

Ovom tribinom će se kroz razgovor s Anom Brakus, Marinellom Matejčić i Biserkom Momčinović vidjeti gdje se nalazi Hrvatska po pitanju slobode žena da samostalno odlučuju o vlastitu tijelu, u kojem smjeru idemo te što možemo očekivati u budućnosti. 

Govornice:

Ana Brakus – magistra politologije, aktivistkinja za ženska i LGBT ljudska prava, urednica portala Libela.org

Marinella Matejčić – aktivistkinja za ženska reproduktivna prava i zdravlje, freelance novinarka na portalu Libela.org, koordinatorica portala Znaj znanje, zaposlena u udruzi PaRiter, članica FRIDA – The Young Feminist Funda i Women Deliver Young Leaders Programa

Biserka Momčinović – aktivistkinja, feministkinja, jedna od koordinatorica Ženske mreže Hrvatske, osnivačica Centra za građanske inicijative Poreč

Tribinu će moderirati Nataša Vajagić, programska koordinatorica za ženska i LGBT ljudska prava u Centar za građanske inicijative Poreč.