Uncategorized

teorijski i praktični rad

Radionica video produkcije i montaže u Šesnaestici

Radionica video produkcije i montaže u Šesnaestici

VoxFeminae

Udruga K-Zona će u prostoru Društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16) od 26. do 30. svibnja održati radionice video produkcije i montaže na kojima će polaznice i polaznici imati priliku kroz teorijski i praktični dio ovladati osnovama snimanja i montiranja slike i zvuka. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijave se zaprimaju do 20. svibnja.

Radionica je prvenstveno namijenjena osobama koje se žele baviti video novinarstvom i/ili se interesiraju za društveno angažirane teme, aktivizam i ljudska prava, ali je otvorena i za sve one koji/e jednostavno žele steći osnovna znanja o samostalnoj izradi videa. Stečena znanja imat će priliku potvrditi praktičnim radom, uz osigurano mentorstvo.

Voditelji radionice su redatelj i montažer Noah Pintarić te novinarka i snimateljica Emina Hermann.

RASPORED RADIONICA
Subota, 26. svibnja, 12:00 – 15:00
Uvodno teorijsko predavanje obuhvatit će osnove režije i kadriranja (planovi i rakursi), stvaranje sinopsisa i novinarsku pripremu za intervjue

Nedjelja, 27. svibnja, 12:00 – 15:00
Upoznavanje s opremom: Fotoaparat, objektivi, stativ, snimač zvuka, bubice, mikrofon
Praktične vježbe snimanja

Srijeda, 30. svibnja, 18:00 – 21:00
Praktične vježbe snimanja

Nakon predviđenih radionica polaznici i polaznice će samostalno snimljene materijale montirati uz mentorstvo voditelja radionice, u terminima koje će odrediti u dogovoru s mentorima.

Kako bi se prijavili/e na radionicu potrebno je na e-mail 16@voxfeminae.net poslati ime, prezime, nekoliko rečenica o vlastitim interesima i eventualnom društvenom angažmanu na području aktivizma i ljudskih prava te kratko motivacijsko pismo s obrazloženjem interesa za video produkciju i montažu.

PRIJAVE SU OTVORENE DO 20. SVIBNJA 2018. GODINE.

*Projektne aktivnosti provode se uz potporu zaklade Kultura nova.