Uncategorized

Diyala/DJ Rea/Popsimonova/mapalma

Ratovi lezba: Drama se budi

Ratovi lezba: Drama se budi

Facebook događaja

U subotu, 24. travnja s početkom u 21:00 sat u zagrebačkom klubu Sax održat će se party ‘Ratovi lezba: Drama se budi’  u organizaciji udruge Zbeletron. Publiku će tom prilikom zabavljati nekoliko hrvatskih izvođačica: eksperimentalna glazbenica Diyala koja će nastupati s DJane Reom, producentica, skladateljica i tekstopiskinja Lana Popsimonova te DJane mapalma. Publiku će tijekom partija kratkim tematskim nastupom zabavljati i Roxanne i Spazam Orgazam iz House Of Flamingo kolektiva. 

Tematski događaj osmišljen je kako bi proslavio i dozvao proljeće te probudio LGBTIQ+ zajednicu iz zimskog sna. Zbeletron po prvi put od svog postojanja dolazi u Sax – klub hrvatskih glazbenika, što je i dio njegove misije – ulazak u prostore koji sami po sebi nemaju LGBT+ prefiks. Cilj je senzibilizirati prostore koji se s ‘tim još nisu susreli’ i ukloniti stigmu koja se u društvu stvara oko LGBT+ osoba te pokazati da na plesnom podiju jednostavno nema mjesta za homofobiju.

Izvođačice:

Diyala / DJ Rea
Varaždinska eksperimentalna glazbenica Diyala u hip hop se zaljubila tijekom djetinjstva provedenog u njujorškom Brooklynu a na hrvatsku se scenu probija suradnjom s Edom Maajkom, te uskoro osvaja i Zlatnu kooglu za najbolju izvođačicu. Od tada je svojim eksperimentalnim hip hopom, industrialom i elektronikom, u kombinaciji s impresivnim video radovima (koje potpisuje Filip Filković Philatz) nebrojeno puta dokazala da je daleko ispred hrvatske hip hop scene. Glazbenu karijeru u trajanju od već 19 godina nedavno je okrunila svojim trećim studijskim albumom “World Raw 3” kojeg će predstaviti i publici Zbeletrona. Na Ratove lezba dolazi uz pojačanje D-Jedi Ree, koja je zagrijavala publiku mnogobrojnih festivala, poput Exita, Outlooka i InMusica.

https://www.youtube.com/watch?v=deYhSR57DUw
https://www.facebook.com/diyala.music/
https://www.facebook.com/dj.rea.hr/

Popsimonova
Lana Jastrevski Popsimonova je hrvatska producentica, skladateljica i tekstopiskinja koja je na glazbenoj sceni aktivna od 2006. kada je djelovala unutar electro tandema Dekolaž. Ubrzo nakon Dekolaža Popsimonova započinje svoj solo projekt. Inspiraciju je pronašla, između ostalog, u Sisku. Da, Sisak može nekoga inspirirati. Popsimonovoj se svidjelo sivilo Siska i njegov industrijski štih pa je odbacila violinu koju je svirala i započela svoj put u elektro vodama. U suradnji sa Sašom Rajkovićem Zarkoffom, objavila je nekoliko singlova i album “Die Brücke”, a diskografska kuća Electronic Emergencies objavila je njezin samostalni studijski album “Brokedown Palace” kojim je Lana stekla velik broj poklonika_ca. Osim toga, surađivala je i s Heinrichom Muellerom i DJ Stingrayom na projektu NSRB-11. Popsimonova nas čeka sa svojim opojnim glasom u kombinaciji sa synth pop, dark/cold wave, EBM, electro punk i tehno zvukom koji će nas garantirano rasplesati dok razmišljamo o Sisku.

https://www.youtube.com/watch?v=7tJ_eddKzqA
https://www.facebook.com/Popsimonova/

mapalma
mapalma je zagrebačka producentica i DJ-ica koja iza sebe ima brojne nastupe. Glazbu je počela raditi 2010., a svoj prepoznatljivi zvuk definirala je na debitantskom EP-ju, izdanom potkraj 2017. za bečki label Ashida Park. ‘Nightcap’ EP u najširem bi se smislu moglo opisati kao eksperimentalnu klupsku glazbu koja vuče utjecaje iz žanrova kao sto su trap, grime i rnb.

https://soundcloud.com/mapalma
https://www.facebook.com/mapalmi/