Uncategorized

RADIONICE ZA ŽENE KOJE SU PREŽIVJELE SEKSUALNO NASILJE

Susreti pokreta i glasa

Susreti pokreta i glasa

Ženska soba u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem organizira radionice namijenjene ženama koje su preživjele seksualno nasilje. Radionice, tj. susreti pokreta i glasa, osmišljene su kao mjesto osvještavanja i razvijanja unutarnjih potencijala, osnaživanja vlastitog pokreta i glasa te stvaranja zajedničke snage kreativnog izražavanja. Prijave traju do 7. ožujka 2016. 

“Na radionicama ćemo nalaziti užitak slobode vlastitog kretanja, oslobađanja glasa i napretka u vještinama istih. Tijekom susreta u trajanju od 90 minuta radimo vježbe osvještavanja tijela, snage, istezanja, koncentracije, oslobađanje glasa i stvaranja grupne dinamike. Ciklus radionica počinjemo s individualnim vježbama koje postepeno prelaze u grupni rad. Susreti su zamišljeni kao rad na traumi isključivo kroz pokret, ples i glas bez verbalizacije samih trauma i događaja koji osobu dovode na radionicu. Kriterij za sudjelovanje jest preživljeno seksualno nasilje o kojem nije potrebno ni na koji način pričati – samom prijavom podrazumijevamo da ste preživjele seksualno nasilje te nije potrebna nikakva vrsta dodatnog pojašnjenja”, stoji u pozivu za prijave. 

“Radionice će se održavati jednom tjedno – ponedjeljkom od 20:00 do 21:30, a za sudionice su besplatne – sve što je potrebno jest prijaviti se na e-mail adresu: zenska.soba@zenskasoba.hr do 7.3.2016. Radionice ce se održavati prostoru Pučkog otvorenog učilišta (Vukovarska 68) u čijoj suradnji je ovaj projekt ostvaren. Voditeljice Susreta su Rina Kotur, plesna pedagoginja i psihologinja, te performerica Josipa Bubaš. Prvi susret planiran je 14.3.2016. (ponedjeljak)”, poručuju organizatorice.