Uncategorized

do 1. veljače

Uključi se u Organizacijski odbor Povorke ponosa

Uključi se u Organizacijski odbor Povorke ponosa

Zagreb Pride, Facebook

Zagreb Pride te poziva na uključenje u Organizacijski odbor Povorke ponosa 2014. koji će od veljače do lipnja osmišljavati, a potom i realizirati trinaestu Povorku ponosa u Zagrebu. Rok za prijavu je do subote, 1. veljače, a prvi sastanak i upoznavanje održat će se dva dana kasnije, u 19 sati.

Povorka ponosa Zagreb Pridea je godišnji LGBTIQ prosvjedni marš s političko-kulturnom pozadinom koji se od 2002. kontinuirano održava u lipnju. Povorka ponosa predstavlja centralni, godišnji, javni, nekomercijalni i politički LGBTIQ događaj koji u fokus stavlja ljudska prava LGBTIQ osoba promičući nenasilje, pravo na javno okupljanje i djelovanje, nepovredivost ljudskog dostojanstva te slobodu izražavanja i kretanja.

Prošlogodišnja Povorka okupila je 15 tisuća ljudi, a cilj je i ove godine organizirati još šareniju i veću Povorku ponosa.

Osim same pripreme Povorke, više je područja na kojima je moguće raditi unutar OOPP-a, a odnose se na rad na kulturno-zabavnom pretprogramu – Tjednu ponosa, na PR-u i vizualnom identitetu Povorke, njezinoj sigurnosti, ali i koordinaciji volontera/ki, direktnim akcijama i slično.

Svi/e članovi i članice Organizacijskog odbora imat će priliku, ako budu htjeli sudjelovati, i aktivno pohađati Prajdionice – ciklus predavanja koji će početi u veljači, a tematizirat će iskustva i načine organiziranja Povorki ponosa do sada, LGBT prava u Hrvatskoj i drugdje, razvoj našeg i susjednih LGBT i queer pokreta te gej i lezbijsku povijest i kulturu.

Iskustvo organiziranja i rada na sličnim manifestacijama nije potrebno. Najvažnija je volja i spremnost za timski rad te otvorenost i spremnost za izražavanje (i realizaciju!) ideja. Svi/e budući/e članovi/ice trebali/e bi biti spremni/e odvojiti vrijeme za timske sastanke i za realizaciju pojedinih aktivnosti koje će na sebe preuzeti.

Selekcijskog postupka nema već je za prijavu potrebno popuniti upitnik koji možete pronaći na stranicama Zagreb Pridea i poslati ga na info@zagreb-pride.net sa predmetom (subject) “Prijava za OOPP2014”.

Rok za prijavu je do subote, 1. veljače, a prvi sastanak i upoznavanje održat će se dva dana kasnije, u 19 sati.