Uncategorized

Upišite združeni diplomski studij iz kulturne sociologije

Upišite združeni diplomski studij iz kulturne sociologije

Jeste li zainteresirani za sociološke interpretacije kulture? Zanimaju li vas pitanja poput klase, roda, nacionalnosti i kulture? Ili možda vizualna kultura, kulturni mediji i kulturna inovacija? Zanima li vas globalizacija kulturne proizvodnje i potrošnje? Želite li provesti istraživanje o temama u području kulturne sociologije primjenom suvremenih teorijskih i metodoloških pristupa?

Odjel za sociologiju Sveučilišta u Zadru otvorio je združeni diplomski studij iz kulturne sociologije u trajanju od dvije godine (4 semestra) koji se zajednički organizira sa Sveučilištem u Grazu (Austrija), Sveučilištem u Trentu (Italija) i Masaryk Sveučilištem u Brnu (Češka). Program je besplatan za studente iz zemalja EU-a , a po završetku studija studenti dobivaju zajedničku diplomu sva četiri partnerska sveučilišta .

Nastava se održava na hrvatskom i engleskom jeziku. Od studenata/ica se očekuje da iskoriste mogućnosti stipendiranja koje nudi ugovor potpisan s partnerskim sveučilištima i provedu semestar na jednom od partnerskih institucija u Grazu , Trentu ili Brnu. Posjetite web stranicu za više informacija o ovom studijskom programu.