Uncategorized

Ženska soba gostuje u ŠPB-u

25. studeni 2011., Radio Student, 11:15

U petak, 25. studenog, u 11 sati i 15 minuta nemojte propustiti emisiju Širenje područja borbe na Radio Studentu. Kako se tog dana obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u goste im stiže Paula Zore iz organizacije Ženska soba.

Ona će vam približiti ovu problematiku, ali i upoznati vas s radom Ženske sobe i njihovim programima. Slušamo se!

U Hrvatskoj je svakih 15 minuta fizički zlostavljana jedna žena. Podaci su zapravo samo djelomično točni i umanjeni jer većina nasilja ostaje neregistrirana. U Hrvatskoj čak 83 posto žena nikada ne prijavi nasilje. Prevelik je broj žena koje su svakodnevno šikanirane na poslu od strane muških kolega, od kojih često imaju znatno manje prihode. Prevelik je i broj žena koje trpe spolno nasilje i zlostavljanje u vlastitom domu, od partnera ili osobe s kojom žive.

Samo je prošle godine u Hrvatskoj ubijeno 16 žena i dvije djevojčice od strane njihovih mladića, bivših ili ondašnjih, partnera bračnih, izvanbračnih, očeva ili  muških članova obitelji.

Širenje područja borbe emisija je Radio Studenta koja se bavi ljudskim pravima, civilnim društvom, aktivizmom i prosvjedima. Nekoliko mladih djevojaka sa studija novinarstva na Fakultetu političkih znanosti odlučilo je proširiti frontu te ukazati na drugačiji pogled na svijet, predstaviti teme, događaje i osobe koje su nedovoljno zastupljene u mainstream medijima, ukazati na alternativna rješenja i upoznati slušatelje i slušateljice s događajima vezanima za civilno društvo. ŠPB informira, nasmijava, te ima stav.

Širenje područja borbe emitira se svaki petak u 11 i 15 na 100,5 na području Zagreba ili putem web streama www.radiostudent.fpzg.hr.

Emisiju uređuju:  Svjetlana Knežević  i  Lovorka Šošić 
Emisiju pripremaju:  Maruška Mileta, Patricia Lakotić i Lucija Pongrac