Vijesti

21.10.2009. 11:48:24 - Tajana Broz (Libelin blog)

1991? 1995? 1999? 2009?

Povratak u budućnost

 

Rekao je pokojni krivousti predsjednik (navodno citirajući nekog stranog novinara) da nikada Hrvat neće dobiti Nobelovu nagradu samo zato što je Hrvat. Što je zapravo šteta po Nobelovu nagradu koju sad već dobivaju i kojekakvi bjelosvjetski smutljivci, jer svaki pa makar i polupismeni Hrvat sposoban je cijelu zemlju virtualnim vremeplovom baciti u prošlo desetljeće što nije zanemarivo znanstveno dostignuće. Ipak je ovo Teslina zemlja i prirodne znanosti su visoko na cijeni (hm, ili možda nije Teslina zemlja? Pitam se što bi pokojni krivousti predsjednik rekao o tome).

 

Zadnji kojemu je to uspjelo nije čak niti neki polupismeni Hrvat vulgaris nego glavni ravnatelj Hrvatske Radio Televizije Vanja Sutlić. Kažu novinari/ke njegove kuće (nakon što su uspjeli doputovati nekom izgleda sporom vremeplovnom linijom iz 2007. u 2009. godinu) da je dotični njihovu kolegicu Ivanu Dragičević Veličković nazvao "četničkom kurvetinom". Kao što znamo, u Lijepoj našoj su četnici i slične spodobe svi oni koji na bilo koji način dovode u pitanje nacionalne patrijarhalne ikone poput pokojnog krivoustog nam predsjednika, Ive Sanadera, Luke Bebića, Zdravka Mamića, Željka Keruma, Vanje Sutlića i svakog drugog samoproglašenog macho Hrvata. Naime, Ivana Veličković Dragičević zapitala se u jednom internom dopisu vlada li HRT-om mafija što je neizmjerno pogodilo Vanju Sutlića jer bi time ispalo da je on capo di HRT famiglia, a znamo da takvi likovi nisu nikakvi mafijaši nego državotvorni Hrvati kojima je za švedsku dlaku izmakla Nobelova nagrada za mir i književnost. Uz to nije niti zanemariv bezobrazluk spomenute novinarke koja je svom već ionako problematično zvučećem prezimenu dodala još jedno problematično zvučeće prezime. Pa jel' to priliči novinarki nacionalne TV kuće? Tako nešto se sigurno nije dešavalo u dobra stara Vrdoljakova vremena. Naravno dotična je još i žena pa je ova kurvetina stilski i gramatički baš nekako sjela Vanji Sutliću na jezik. Jer što su žene s karijerom, mozgom, građanskom hrabrošću, nego baš to?

 

Jasno, normalan građanski svijet se uznemirio oko cijele priče. Hrvatsko novinarsko društvo zatražilo je Sutlićevu ostavku, Akademija za politički razvoj zatražila je istragu, čak je i Hloverka Novak Srzić podržala novinare koji nisu željeli upregnuti cijeli informativni program HTV-a u Sutlićevu obranu i dodatno razapinjanje novinarki. No da li je ikada ijednoj nacionalnoj patrijarhalnoj ikoni pala i vlas s glave? Povremeno doduše podviju rep i pobjegnu glavom bez obzira preko bare, ili barem na novu kućnu adresu, ali to se dešava isključivo njihovom vlastitom voljom uz gromoglasni pljesak oduševljene nacije. 'Ko zna, ako oni crveni, zeleni i žuti švedski vragovi ikada uvedu Nobelovu nagradu za glupost možda je konačno Hrvati osvoje. I to kolektivno.

Tagovi: hloverka novak srzić, htv, ivana dragičević veličković, libelin blog, mediji, vanja sutlić

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM