Vijesti

18.09.2019. 11:11:35 - Libela

Globalni prosvjed za klimu, 20.09.

Kako ćete reći budućim generacijama da niste učinili/e ništa?

(Foto: School Strike 4 Climate Croatia Facebook)

Učenici i učenice okupljeni u inicijativi 'School Strike 4 Climate Croatia' pozivaju sve nas da im se u petak, 20. rujna, od 18:00 sati pridružimo na globalnom prosvjedu za borbu protiv klimatskih promjena. 

Prosvjedi će se održati na Europskom trgu u Zagrebuna Jadranskom trgu u Rijeci, u Rondelu velikana u Osijeku te ispred HNK u Splitu (u 13:00) sati. 

Pokret mladih za klimu prije godinu dana pokrenula je (tada) 15-godišnja Greta Thurnberg i on je ubrzo poprimio globalne razmjere. Prosvjedi naših učenika i učenica počeli su u ožujku, te su okupili više od tisuću mladih. 

"Ponovno prosvjedujemo protiv onih koji i dalje ispred naše budućnosti stavljaju vlastitu zaradu. Protiv onih kojima nije bitno kako će društvo izgledati za 10 godina pa ga zato uništavaju radi lakog profita. Prosvjedujemo za one koji se za sebe ne mogu izboriti sami. Također, prosvjedujemo i za nas same. Jer i mi želimo živjeti i doseći starost i da naša djeca ne moraju za nama čistiti naše pogreške", poručuju iz inicijative. 

School Strike 4 Climate Croatia Facebook

School Strike 4 Climate Croatia Facebook

Također, pozivaju sve prijatelje/ice, obitelji, kolege/ice, mame, tate, bake, djedove, susjede i poznanike/ice da se ujedine i bore za buduće generacije. 

Tagovi: klimatske promjene, mladi, prosvjed mladih za klimu, učenice, učenici

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM